14 juni 2014

Van alles en nog wat....

Door de serie over No-Waste is er nog wat blijven liggen, wat ik graag met jullie wil delen en dus werd het een berichtje met van alles en nog wat...


We vierde Hemelvaart... 
en onze stolp werd om getoverd tot iets van de hemel, 
met Jezus op Zijn troon van Lego
We snoepten al van onze frambozen...jammie wat is dat toch lekker! Zo vers van de struik...


Ook in huis veranderde weer wat dingen... Zo kwam deze doos op het dressoir te staan. Hierin zitten alle stenen die we hebben beschreven, met daarop God's grote werken, ook zitten er wat andere dingen in. Een bid-briefje van Thomas (hij schrijft het liever eerst op en gaat dan bidden en die briefjes zijn zo schattig. Ook zitten er armbandjes in die we ooit maakte met een family night. Geregeld pakken we nog een steentje uit de tuin en schrijven er iets op waar we dankbaar voor zijn... Deze keer kreeg deze een mooie prominente plek in huis en zoals je ziet is het doosje een beetje te klein aan het worden..... We hebben genoten van het mooie weer en wat is het heerlijk om die mannetjes zo te zien fietsen samen....We hebben in het voorjaar een nieuwe auto gekregen van Hans z'n werk. De oude (Berlingo) was wat groter en had een mega achterbak... Ideaal voor tijdens de vakantie. Deze nieuwe auto (c3 Picasso) waar we heel blij mee zijn, heeft wat minder bergruimte dan voorheen en dus hebben we even proefgeladen ;).... We hebben bij de Action vacuum zakken gekocht. Het werkt echt geweldig. Je stouwt ze vol met kleding, stofzuiger erop en hij slinkt gewoon de helft. De zakken kunnen zo achterin... Super...Erg leuk om te doen, want dat kunnen jullie natuurlijk niet zien.... maar de jongens speelde dat we op vakantie gingen. Zaten samen voorin, met zonnebrillen, de een achter het stuur, hard te sturen en de andere met een kaart op schoot.... en op locatie moest natuurlijk alles uitgeladen worden... hahah wat heerlijk die fantasie :)We vierde Pinksteren.... We maakte met onze family night een mooie mobile.. Met de tekst: Als God's geest in je woont, zal je branden, stralen en juichen voor de Heer.... (Hier kan je lezen over onze middag)


En wat was het warm en bij warm weer hoort water en water gevechten.... Wat was dat genieten!


Ook maakte we zelf ijs op een hele simpele manier en ook dat was al genieten...


Ook heb ik vele recepten uitgeprobeerd en ik geloof dat ik genoeg materiaal verzameld heb, om tot de zomervakantie te kunnen bloggen ;)
Ook de tuin veranderd bijna dagelijks... Geweldig om te zien.... Wat is God groot... Dat hij uit ieniemini zaadjes zulke prachtige planten laat groeien!! Ook verbouwde we weer een stukje tuin, maar daar later meer over!


7 opmerkingen:

 1. Mooi om te zien hoe jullie de FEESTDAGEN vieren en duidelijk maken aan de kinderen!
  Ik zie veel GENOT en VREUGDE :-)
  Heerlijk...
  DANK voor het delen van al jullie ZEGENINGEN :-)
  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even een opmerking over die vacuüm zakken. Neem je dan een stofzuiger mee voor de terugreis?Want het zal toch ook weer terug moeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben ook heel benieuwd hoe je dat met die zakken gaat doen op de terugreis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anoniem en @Anoniem.... ;) Ik snap dat jullie nieuwsgierig zijn ;) Het is voor ons natuurlijk ook nog een avontuur, maar we zitten in een huisje en vaak staat er in een huisje ook wel een stofzuiger. We zitten bij een boer op zijn erf en we hadden bedacht dat we anders vast wel de boer zijn stofzuiger mochten lenen. Daarnaast nemen we vaak wat oudere kleren mee die op de dump lijst staan en die gooien we daar weg. Dat scheelt vulling in de auto (en dus meer plek voor leuke souvenirs) en minder was ;)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ilse,

  Handig hoor, ik zat natuurlijk met onze eigen kampeervakantie in mijn hoofd na te denken over dit idee :-). Of misschien moeten we het gewoon zelf ook proberen en de campingeigenaar lief aankijken aan het einde van de vakantie :-) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat kan natuurlijk ook, het idee hebben we gepikt van een kamperende collega ;)
   of een pomp die ook kan zuigen ipv alleen maar blazen, werkt hetzelfde...
   Groetjes

   Verwijderen