29 augustus 2015

Terugblik op de zomer 2015: DE BUCKETLIST in de praktijk

Voor de zomervakantie begon vroeg ik de jongens om hun bucketlist te maken voor de zomervakantie en dan vooral het stuk dat we thuis zouden zijn... Nou die werd met gejuich en steeds groter wordende plannen gemaakt....

# Top-overleg


# Kantje 1 van Thomas en ja op de achterkant stond nog veel meer ;)# Matthijs die nu gestart is in groep 3, kostte het wat meer moeite om alles op te schrijven en was dan ook wat sneller klaar... maar hij voorzag Thomas ook van allerlei ideeën ;)


# en ja ik maakte er zelf ook eentje....En nu dan wat foto's van de uitwerking van onze bucketlist :)

# Zomaar eventjes samen op een bankje op in een parkje lunchen...
even tijd voor hem alleen... zoals ook op zijn lijstje stond# En yesss eindelijk dat rommelige kastje opgeruimd... een grote doorn in mijn oog... mensen wat past er veel in zo'n kastje en als je alles er weer netjes in zet blijk je vaak nog ruimte over te houden...heerlijk...# Museum... ja hoor zijn we zeker geweest :)# ik gun mezelf te weinig tijd om boeken te lezen. Ik lees liever tijdschriften en blogs... Maar nu heb ik tijd genomen om te lezen... Deze 2 las ik in ieder geval uit.. en de rest ook :). In totaal las ik wel 8 boeken uit deze vakantie... genieten.


# veel spelletjes werden er gespeeld :)


# Thomas had chocolade eten op zijn lijst staan en wat is nou leuker dan zelf pindarotsjes maken en deze opeten :)


# Zelf wilde ik graag met mijn moeder gaan lunchen en dat deden we ... 
de kinderen bleven bij opa en hebben heerlijk gevoetbald!


# Bioscoop stond ook hoop op hun verlanglijstje..dus op de laatste zaterdag van de vakantie zijn we nog geweest en wat waren ze blij :)Vooraf gezien dacht ik mensen wat hebben ze grote lijsten gemaakt... maar nu achteraf blijkt dat we bijna alle dingen kunnen afstrepen... Heerlijk... Ben benieuwd wat ze er een volgende vakantie allemaal op zetten...


Hadden jullie zelf of je kinderen een bucketlist gemaakt?
En kwam daar wat van terecht?

12 opmerkingen:

 1. Dat ziet er super uit! Hier geen bucketlist. Wij kijken per dag wat we gaan doen. Vorig jaar hadden we 2 vakantiepotten met allerlei activiteiten simpele maar ook dagjes weg. 1 Voor slecht weer en 1 voor goed weer. Daar trokken we dan 2 of 3 keer per week een lootje uit. Altijd spannend wat we gingen doen.

  gr.Clarissa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, erg herkenbaar van dat kastje opruimen! Levert jou in mijn geval een film op ��
  Groet, Lieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier maken we altijd met elkaar 1 grote lijst. Halverwege de vakantie en in de laatste week bekijken we dan nog eens goed welke dingen we nog echt-echt willen doen en welke ook iets langer op het lijstje mogen blijven staan. Want tja, de vakantie is toch 'maar' 6 weken ;-) Overigens hebben we ook nog behoorlijk wat van de lijst gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou die 6 weken he ;)... emigreren is mss wel een optie, mss kunnen we een Nederlandse moestuin/ zelfvoorzienende provincie stichten in Belgie :)...
   Mijn grote wens de vuurkorf aan is vanavond eindelijk in vervulling gegaan.. Want het is tenslotte nog steeds zomer ;). Denk dat ik zulke lijsten vaker ga maken, mss wel ieder seizoen wel eentje... Dan heb je heel de zomer de tijd voor heeeel die lijst, maar voor de herfst, winter en lente zijn ook genoeg leuke dingen te verzinnen.... zeker voor lastige dagen is het mss wel een leuke "anti-verveel-lijst"
   Groetjes ....

   Verwijderen
 4. Wat leuk om jullie bucketlist ervaringen te zien, hier hangt hij ook nog steeds op de koelkast en er is de vakantie aardig wat afgestreept:) Ik ga er ook eentje maken voor de kerstvakantie.De kerstvakantie vind ik zelf altijd wat lastiger om leuk in te vullen.Ik mis dan echt het buiten zijn en picknickweertje.Ik zal binnenkort ook een update doen!
  Wat een leuke foto met al die 3d brilletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag net je berichtje op IG. Wat grappig en leuk de reactie!Ik vergeet wel eens dat niet iedereen gelijk weet wie er bij Lentebloemen hoort.
   Fijne zonnige zondag!
   Groetjes, Linda ;)

   Verwijderen
  2. Hahahah nee lentebloemen kan iedereen zijn. Maar geeft niks hoor... ken meer bloggers die onder pseudoniemen of anoniem bloggen! Is compleet je eigen keus

   Verwijderen
 5. Ook wij aan de bucketlist deze zomer, vooral voor onze zoon. Wat gaf dat hem een rust. Hij is 9 jaar, enig kind en verveelt zich wel als hij vakantie heeft. Nu konden we gewoon even op de lijst kijken en er lekker op uit trekken. Onze lijst heeft hij gemaakt met allemaal verschillende kleuren viltstift en versierd met tekeningen. Zo leuk, hij hangt nog op de koelkast. Superidee, bedankt!

  Tieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gaaf idee!! Wij zijn nooit op zo'n idee gekomen. Geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen