Chili con carne eten we graag, maar de saus maken dat duurt wel even. Omdat ik liever geen mixjes gebruik en de saus zeker een uurtje moet pruttelen. Het snijden van de groente neemt ook wel wat tijd in beslag en het koken van de gedroogde bonen ook.
Toen ik het weer eens maakte, bedacht ik me dat die saus natuurlijk best wel te wecken is... net zoals ik mijn pastasaus weck. Dus zo gingen we aan de slag... Voor het recept gebruikte ik mijn gebruikelijke recept voor chili con carne , dat maakte ik 6-7 keer...
Dus bijna 2 kilo uien, 2 kilo paprika's, 3 grote bakken champignons, 1 bol knoflook, 1 kilo tomaten, 7 pakjes gezeefde tomaten, 7 blikken tomaten op sap, heel veel lekker ruikende kruiden en geen vlees.
Ik weck nog steeds geen vlees, dus ik maak een vega variant en rul apart het vlees en voeg de pot saus toe. De bonen deed ik apart, zodat ik de saus, maar ook de bonen nog voor andere doelen kan gebruiken.
Eerst snee ik alle groentes, daarna bakte ik soort voor soort in een wok...
Mijn grootste soeppan vulde ik met de juiste hoeveelheid kruiden en de tomaten en gezeefde tomaten... en elke keer kon alle soorten groente erbij, terwijl de saus aan de kook werd gebracht
En toen had ik een hele grote pan vol met een heerlijk ruikende saus...
Deze liet ik ruim 1,5 uur pruttelen en daarna moest hij natuurlijk even geproefd worden ;)
Ik miste nog wat pit en smaak en voegde nog wat kruiden en sambal toe...
De saus heb ik laten afkoelen en de volgende ochtend heb ik de potten gevuld
en op 90 graden 40 minuten geweckt
Resultaat?
11, 5 liter potten gevuld met een heerlijke eigengemaakte saus...
Samen met de bonen en wat gehakt uit de vriezer,
"tover" ik binnen 15 minuten een eerlijke en gezonde maaltijd op tafel
Op de stickers kan je zien dat ik dit al 20/6 maakte, maar er was nog niet eerder "plek" op mijn blog om dit te delen. Maar wij zitten voorlopig goed deze winter...
Wow, wat goed. Kan ik een potje bij je kopen? Nee hoor, doen we niet ... we wonen te ver uit elkaar. Maar wat een goed idee!
BeantwoordenVerwijderendit heb je jumi 2015 gemaakt,hoelang zijn ze goed gebleven?hoe lang kun je ze bewaren.....ben heel benieuwd. leuke blog trouwens van jou
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Diana
Ze staan er nog steeds! ;)
VerwijderenVorige week nog van gegeten :)
Dank je voor je complimenten.
Groetjes Ilse