21 mei 2016

Chocolade decoratie voor op een taart

Soms zie je van die prachtige chocolade decoraties op een taart, maar wist je dat dat helemaal niet moeilijk is op zelf te maken. Wat je nodig hebt? Bakpapier en gesmolten chocolade...

Smelt eerst je chocolade en leg een stuk bakpapier klaar. 

Ik doopte mijn vork in de gesmolten chocolade en "wapperde" dit uit over mijn bakpapier, zodat je een soort raster krijg zoals je hier onder ziet. Wil je een specifieke vorm maken, maak dan van bakpapier een klein pipetje en laat daar wat gesmolten chocolade inlopen. Knip dan het tipje van het pipetje af en zo kan je "schrijven".
Nu mag de de chocolade de vriezer in. Ik koos ervoor om een deel plat in te vriezen en het andere deel op te rollen... Rol je bakpapier luchtig en voorzichtig op. Leg de chocolade voor een half uurtje in de vriezer.


Haal het bakpapier met daarop/in de chocolade uit de vriezer en haal het voorzichtig los van het papier. Doe dit door met de punt van een mesje eronder te steken. Bij het uitpakken van het rolletje moet je helemaal voorzichtig zijn. De kans dat er iets afbreekt is aanwezig, maar dat kan je ook als decoratie gebruiken of lekker opsnoepen ;)...

Hebben jullie wel eens zelf zo'n chocolade decoratie gemaakt?

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee!
  Ik hou zo van plaatjes, dus heb alle handelingen om dit zelf ook te kunnen proberen snel opgeslagen.
  Fijn weekend.
  Groetjes, Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan! Ik ben net bezig met een taart waarbij ik nog wat decoratie nodig had en dit komt precies op het juiste moment. Bedankt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow! Da's gaaf en makkelijk te doen. Dank voor je tip...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maak ook af en toe chocolafiguren voor op een dessert. Smelt de chocolade in de magnetron op lage temperatuur(350 Watt) en giet het dan op een vel bakpapier en strijk het uit met een mes. In de koelkast hard laten worden en dan gewoon voor de vuist weg in puntige stukken breken. Gemakkelijke methode, maar het geeft op ijs en puddinkjes en bavaroistoetjes een leuk effect.
  Groet MiekeR

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dat geeft een mooi effect! Dat ga ik eens proberen voor op een volgende verjaardagstaart!

  BeantwoordenVerwijderen