2 juni 2016

Rabarber Kwartaart

Sorry...het is in korte tijd al het 3e recept voor een taart... en er komt er zelfs nog eentje.. Soms heb je dat wel eens :)

Het is weer rabarber tijd....
Ohhh wat lekker weer. 
Onvoorstelbaar dat ik dat zeg :)

Aangezien ik jaren heb gezegd dat ik geen rabarber lustte...
tot ik de combinatie met aardbeien ontdekte, sinds die tijd lust ik rabarber en maak ik wel eens een uitstapje naar alleen rabarber... en dat bevalt tot nu toe ook goed!


Deze rabarber kwarktaart maakte ik al eens in oktober toen we allemaal jarig waren. Ik had namelijk nog rabarber in de vriezer liggen. Dat is ondertussen al op, maar nu mogen we weer aan de nieuwe verse stelen beginnen.



Recept Rabarber Kwarktaart

1 pak mix voor vanille kwarktaart + de ingredienten die op het pak vermeld staan
300 gram rabarber
100 gram suiker
1 eetlepel maizena

Snijd de rabarber in blokjes van ongeveer 1 cm.
Breng de rabarber met de suiker en 1 eetlepel water aan de kook.
Kook het in tot een gladde moes. 
Maak dan de lepel maizena aan met wat water en roer dit door de moes heen zodat hij wat dikker gaat worden. 


Laat de rabarbermoes afkoelen en bewaar deze tot hij nodig is.
Maak de bodem zoals op het pak vermeld staat.
Als deze in de koelkast staat op te stijven, maak je de kwarkvulling zoals op het pak vermeld staat.
Schep de helft van de kwakvulling op de bodem.
Verdeel er dan de 1/3 van de rabarbermoes overheen en roer deze voorzichtig met een lepel door de kwaklaag heen, pas op de je de bodem niet kapot roert.


Verdeel dan de overige kwarkvulling over de bodem heen en verdeel de laatste rabarbermoes over de taart heen.
Roer ook deze laag weer door met een vorm, zodat je een marmer effect krijgt.


Laat de bovenkant ook wat grof, dat ziet er zo mooi uit :).


De taart mag nu zeker 2 uur in de koelkast opstijven en dan kan je smullen... van heerlijke smaken... 





Wat maak jij het liefst van rabarber??

3 opmerkingen:

  1. Niemand lust hier rabarber. Ik wel dus af en toe koop ik het voor mezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O heerlijk! Rabarbermoes, rabarbercrumble en laatst rabarberschuimtaart...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk! Ik maak 'zoete rabarbertaart' en 'rabarber-meringuetaart'. Heerlijk! Maar geef me alsjeblieft geen rabarbermoes, bleh!
    Ik maak ook rabarberjam. Check mijn blog: tamarkookt.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen