31 augustus 2016

Goodbye... Augustus


De "Goodbye" van deze maand is wat korter, aangezien we 2,5 week op vakantie zijn geweest. De terugblikken daarop komen geregeld voorbij. Nu blik ik even terug op de afgelopen weken. 


Vrijdag kwamen we terug van vakantie.. we waste onze wassen weg. En dat was veel... op vakantie hadden we niet gewassen en konden bijna 2 dagen non-stop wassen draaien ;). Ondertussen deden we boodschappen, gingen op visite bij opa's en oma's. 


De eerste schooldag was gelijk die maandag na onze aankomst... oei dat viel even tegen ... gelijk in het ritme incl hittegolf ;). De jongens hadden 2 dagen op school waterfeest en sleepten hun waterpistolen en emmers mee naar school. 


Diezelfde maandag mochten Hans en ik ook weer aan de slag. Dat is ook altijd weer even omschakelen. 


Zelf gingen we ook nog naar het zwembad... doe ik normaal nooit ivm de drukte... Ga liever naar het (opgespoten) strandje in het dorp.. Toen we binnen waren en het vol liep... wist ik weer waarom ik er niet van hield... wat een drukte


Uiteraard kwam onze jongste er niet zonder kleerscheuren vanaf... onze brokkenpiloot werd in het water geduwd door een onbekend kindje en schuurde z'n barstje kapot... auuu


Ik kon van een kennis 50 bon maman potjes overnemen. Al mijn oude plastic potten gingen in een zak en de inhoud ging in de uberschattige potjes. Mooie labels erop en iedere keer is het genieten als ik de kast open doe. Later heb ik ze opgestapeld en grote weckpotten gevuld met suiker, havermout en nog wat van die dingen die in grotere potten horen.


De tuin maakte weer onkruid vrij.. wat was dat een oerwoud geworden zeg... En hij was toch echt onkruidvrij voor we vertrokken. 


Afgelopen weekend was het op ons dorp markt. Dit bord kon ik niet laten liggen. 


Ook de brandweer en politie was er en de kans om achter het stuur te kruipen moet je dan niet laten schieten ;). Helaas was Thomas niet lekker en bleef met mij thuis.  Maar Matthijs en Hans vermaakte zich goed.


Op de rommelmarkt kochten de jongens dit kasteel samen voor maar 4,-. Heerlijk hoe blij ze er ondertussen de rest van de week al mee hebben gespeeld...en hoe trots zijn ze op hun eigen gekochte speelgoed :). 


Nieuwe babytjes zijn er om bewonderd te worden... en we moesten even poseren voor het foto album ;)...Ja ja we zitten helemaal in het ritme... zwemles begon ook weer, maar met al gelijk leuk nieuws in het vooruitzicht... Hij mocht afzwemmen voor zijn B... En dat weekend haalde hij dat! Heerlijk we zijn klaar met zwemles... We sluiten een hoofdstuk af en gaan verder met het volgende hoofdstuk... 


Gekookt werd er ook weer volop... En gefotografeerd voor mijn blog ook...Nieuwsgierig hoe dat gaat... Nou zo dus. Laag bij de grond, op een kruk bouw ik mijn eigen studiootje... Daar is in dit seizoen het licht het beste. De witte plank aan de rechterkant zorgt ervoor dat het licht wat van links komt gereflecteerd word. Daardoor heb je minder schaduwen en meer licht. Heerlijk om weer bezig te zijn voor mijn blog. En ja de recepten komen uiteraard online :). 


Ik wilde cactussen op tafel! Al voor we op vakantie gingen, maar kon niks geschikts vinden. Na de vakantie weer op zoek gegaan. Deze grote schaal/bak kocht ik bij de Intratuin, tijdens een verkoping buiten waarbij je kon bieden op producten. Hij was orgineel 45,- en ik kocht hem voor 7,50. Goede deal vond ik zelf. Daarna vond ik de cactussen die ik graag wilde bij de Ikea. Met handschoenen die niet altijd hielpen... au... zette ik de cactussen in de bak en staat nu prominent op de salontafel.


Thomas start dit jaar in groep 6 en dat betekend HUISWERK... en aardig wat ook gelijk... Maar dat is oke, want hij vind het leuk ben benieuwd hoe lang dat duurt :). Daarnaast zijn we wel erg blij dat hij nu al huiswerk krijgt... Zo leert hij alvast wat het is en moet leren plannen en onderuitgaan. Dit jaar voor het eerst topo en hij vond zijn eerste huiswerk al geweldig ... Ook voor ons een nieuwe fase... Nu is het ineens huiswerktijd na het eten ipv richting bed om nog wat te slapen. Matthijs is begonnen in groep 4. Hij gaat ook nog huiswerk krijgen en "moet" iedere dag lezen. Dus ook hem "stoppen" we maar gelijk in het iedere dag huiswerk maken. 

8 opmerkingen:

 1. Leuke 'studio' heb je! Die planken heb je alledrie gewoon bij een bouwmarkt gekocht of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die planken zijn 3 latten laminaat die ik uit de recycle bak bij de Ikea heb meegenomen.... Hier kan je er over lezen... http://uitmijnkeukentje.blogspot.nl/2015/09/gemaakt-door-mijn-lief.html

   Verwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk overzicht van je afgelopen paar weken zeg. Leuk zo'n bezoek van politie en brandweer en als je jongens dan in die wagen mogen klimmen, dat is natuurlijk helemaal geweldig. Ik zou er zelf ook niet aan moeten denken hoor, zo in het zwembad met al die drukte, maar vroeger ging ik ook, toen maakte het me blijkbaar niets uit. Als ik maar kon zwemmen als het warm was...
  Heerlijk al die mooie potjes voor je voorraden.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag was ik bij een strandje hier in het dorp.... mensen wat een rust en ruimte om me heen.. heerlijk...dus voor ons voorlopig geen zwembadabbo... ;)

   Verwijderen
 3. Leuk fotoverslag. Die bak met cactussen is echt een mazzeltje zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Staat je wel schattig hoor Ilse zo'n baby,hihi

  BeantwoordenVerwijderen