30 augustus 2016

OOSTENRIJK II

Vandaag neem ik jullie mee .... 
mee naar Oostenrijk.. 
Het land van de bergen...
Bergen met sneeuw...
Land van de rust...
Land van het ultieme genieten...

Dag 4


...waarom niet klimmen? nou ja.... tja waarom niet eigenlijk... have fun...




De avond hiervoor was het te laat geworden omdat we naar de MTB wedstrijd waren wezen kijken of was het nou de zonsondergang... Dus we gingen niet al te vroeg op pad... Dit keer naar het dorp See. We besluiten een niet al te moeilijke wandeling van 5 km te lopen. Eentje die niet te veel stijgt en leuk langs water loopt. De jongens vinden het heerlijk om dichtbij water te lopen, want dan kan je zo lekker steentjes gooien.. of stoer op de grote stenen in het water gaan staan... of met je blote voetjes in het steenkoude water.. Na het wandelen gaan we nog 1,5 uur zwemmen in het meertje in dit dorpje. Een heerlijke dag ... en wat is het genieten van de bergen en het buitenzijn... 

Dag 5



Tja wat kunnen we over deze dag zeggen... Hij was grijs ...  De wolken hingen laag, erg laag, we zaten zelf in de wolken.... Geen probleem, deze dag werd een rustdag. We slapen uit, houden family night, lezen en spelen. 's Middags gingen we zwemmen in Galtür. Een mooi zwembad met glijbaan en daar vermaken we ons wel een paar uur. De jongens zijn erg teleurgesteld dat echt heel de dag regent, maar het idee dat er op het zelfde moment sneeuw valt op de hoogste bergen troost wel. We hadden op een plaatselijke app gezien dat de 0 graden grens op 2500 meter lag en dus verkneutelde we ons over het feit van de verse sneeuw die viel op dat moment. 

Dag 6







We moesten naar de sneeuw... Dat snappen jullie wel he.... Dus we zaten in een van de eerste liften naar boven. Dikke lange broeken aan, truien en wanten. En daar stonden we in onze enkels in de verse sneeuw. We gooiden volop sneeuwballen en genoten van het uitzicht. Het was 3 graden boven en echt steenkoud. We gingen weer naar beneden, want we hadden een flinke wandeling uitgestippeld.



bovenop het puntje 

dat puntje dus he, daarboven....


De wandeling is 10 km en we zakken weer ruim 600 meter. Het is nog steeds fris en dus picknicken we snel. Voor ons loopt een Belgisch stel met 2 kinderen. Soms halen we ze in en de andere keer worden wij weer ingehaald. Als ze na een pauze verder weg lopen en onze jongens wat mopperen omdat ze moe zijn... Stellen we voor om de Belgen in de te halen. Met vernieuwde energie rennen ze nog niet de berg af... en ja hoor ze halen ze in.. met mij hijgend in hun kielzog ;).

Voor nu was het deel 2 in onze vakantie serie...
er volgt snel weer meer!


 

5 opmerkingen:

 1. mooie foto's, jullie hebben echt genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Corina, we hebben geweldig genoten!... zooo mooi daar!!!

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige serie foto's laat je ons weer zien. Wat fijn dat we even mee mochten genieten.
  En wat knap dat jullie dat hoge puntje hebben gehaald.
  Fijne middag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om te zien ,ben al jaren niet meer op vakantie geweest en de sneeuw en de bergen waren favoriet ,dankjewel voor de mooie foto's en je leuke verhaal.

  Groetjes Bo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's! Zo te zien een heerlijke vakantie geweest.
  Leuk om te lezen dat jullie jongens zo genoten hebben van het wandelen!

  BeantwoordenVerwijderen