21 november 2016

Boerentosti

Tosti's.. ik ben er dol op... zoooo lekker... Maar er zitten zo enorm veel koolhydraten in. Maar soms moet je jezelf gewoon trakteren en je niks aantrekken van die koolhydraten.. Getrakteerd heb ik mezelf. Ik maakte een grote boerentosti en genoot van iedere hap :).


Voor deze tosti gebruikte ik de nieuwe boerenkaas van Maaslander. Ik hou van boerenkaas.... de romige en diepe smaak.. I love it... perfect voor een geweldige tosti. 


Wat maakt deze tosti anders? Ja er zit ham op en ja er zit kaas op... Maar het brood is grover, er zit mosterd op en augurkjes... Ja je leest het goed en lekker dat me dat toch is! Ik kocht een ongesneden mais vloerbrood. Daar sneed ik 2 dikke plakken van. Als je overhoudt van het brood, kan je dit makkelijk zelf in dikke plakken snijden en invriezen zo heb je de volgende keer al brood in huis voor zo'n verwen tosti.


Recept Boerentosti
1 tosti

2 dikke plakken maisbrood
boerenkaas
2 plakken slagersham
mosterd
1 of 2 augurken
boter en olie

Besmeer de dikke plakken maisbrood met wat mosterd. 



Beleg beide kanten boterhammen met royaal kaas. 
Verdeel op 1 kant de ham. 
Snijd de augurk in fijne plakjes en dep deze goed droog met keukenrol. 
Verdeel de augurk over de ham. 


Klap de tosti dicht en besmeer hem aan de buitenkant aan beide zijdes met boter. 


Verhit wat olie in een koekenpan en bak daarin de tosti. 
Doe dit op laag vuur, de tosti is dik dus heeft wat meer tijd nodig om te smelten en goed door te warmen. 
Draai de tosti om en bak hem aan beide zijdes goudbruin tot de kaas gesmolten is. 
Heerlijk om te eten met wat tomatenketchup (bv de ongezoete variant van Tons) en een glas melk. 


Eet smakelijk!
Hoe eet jij je tosti het liefst?



~De kaas en ketchup in deze blog werden gesponsord door Maaslander, Tons
 en Kroon op het Werk~

6 opmerkingen:

  1. Hoi Ilse, heerlijk he een tosti. Deze combinatie ken ik niet ,ga het zeker maken. Ik neem ook het liefst lekkere bruine boterham met grove korrels,pitten en zaden. Daar doe ik kaas, fijngesneden uienringetjes ( ik ben gek op rauwe ui, dus daar doe ik wat extra van) en banaan op.Besprenkel dit met grof zeezout. En dan in de koekenpan of tosti-ijzer. Maar dan moet je dunne sneetjes hebben. Lieve Ilse, geniet van een mooie herfstweek samen met je man en kinderen en een heerlijke tosti op je schoot. Groetjes Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hier ook geregeld met bruin brood hoor! heerlijk en bedankt voor je goede wensen!

      Verwijderen
  2. Eigenlijk wil ik al een poosje zo'n tosti/paninigrill. Maar dit klinkt ook wel handig. Ketchup zonder suiker vind ik helemaal een goed idee, ik kende het nog niet. Ga daar eens naar kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zo'n gril heb ik ook al een tijdje, maar blijf ze uit de pan lekkerder vinden ;)

      Verwijderen
  3. ik eet altijd donkerbruin brood (oerbrood, waldkorn, meergranen
    etc) en dat gebruik ik ook als ik een tosti eet. Favoriet is een tosti met bacon en brie met wat chilipoeder erop. En wat sweet chili saus voor erbij.
    Als ik een tosti met gewone kaas en ham eet besmeer ik het brood ook met mosterd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. klinkt lekker, ga ik onthouden en binnenkort eens uitproberen!
    (en mooie foto's weer...)

    BeantwoordenVerwijderen