9 november 2016

Gerechten China Buffet

Leuk zo'n buffet...
Maar wat kook je dan allemaal...
Kijk je mee wat ik maakte. Zoals al eens eerder schreef, kies ik een mix tussen zelf maken en zelf kopen ;). Dit omdat ik het qua tijd en ruimte in huis echt niet redt. De belangrijkste gerechten maak ik vaak zelf. 


Wat stond er op tafel met ons China Buffet:

- babi pangang
- foo yong hai
- satesaus
- kippenkluifjes gemarineerd in kokos en limoen
- rijst
- Chinese Koolsalade
- loempia's
- kroeppoek
- extra's zoals gebakken uitjes, atjar tamboer, seroendeng en sambal


Van tevoren had ik contact gehad met onze vrienden om uit te vinden of hun kroost Chinees lustte. Een deel van de kinderen lustte dat en deel niet. Daarom kozen we ervoor om voor die kinderen nog een bak friet te bakken en wat snacks. En die werden grettig aangevuld met satesaus en kroepoek... veeeeel kroepoek... wat is dat toch met kinderen en kroepoek ;)


Hoeveel kook je dan? Ja dat is een goede vraag. Reken het uit... Je weet hoeveel gasten je krijgt. Ga er vanuit dat mensen van alles wat willen proeven en dus geen kilo's van 1 ding naar binnen zullen werken... Als ik een gerecht maak en er staat bv in het orginele recept dat het een bijgerecht is voor 4 personen... Dan reken ik dat als bijgerecht voor 8 personen. Omdat ik niet 1 bijgerecht heb, maar meerdere bijgerechten. Reken zo door... En wees niet bang om teveel te hebben. De dag erna is het ook nog lekker en simpel want dan hoef je niet te koken. Ook kan je veel dingen omdat je het vers hebt gekookt invriezen. 

Gaat dat dan altijd goed? Haha...nou zeker niet... Kijk maar naar deze ENORME pan rijst.... 


Overleggend met een vriendin besloten we dat we echt niet wisten hoeveel rijst we nodig hadden en besloten de 4 kilo zak helemaal te koken... Oeiiii dat hebben we geweten... Al voor de rijst gaar was, wisten we dit is bizar teveel... En dat bleek er was nog zo ongelooflijk veel over dat ik even niet wist wat ik met al die rijst aan moest. De dag erna kon ik weer wat helderder denken en besloot ik aan de slag te gaan met de rijst. Ik maakte 6 grote zakken voor in de vriezer, want rijst kan je goed invriezen. Hans kreeg restjes van het buffet en dus ook rijst mee naar zijn werk als lunch. Van restjes rijst kan je ook rijstepap koken kwam ik achter en dus maakte ik een grote pan. En in die weken aten we ook nog 2 keer rijst. En ja ik moet eerlijk bekennen er ging ook een deel de vuilnisbak in. Dat was het onderste stuk en zat te erg aangekoekt.  Maar goed hier leer ik weer van en had in ieder geval niet te weinig ;)

Het toetje was dit keer simpel...
IJS... 
Altijd goed en lekker!


~en nee deze post werd niet gesponsord door de Plus... die zit nou eenmaal om de hoek ;)~

1 opmerking:

  1. Hahaha, je rijstverhaal. Kan gebeuren. Ik vind rijst ook altijd zo moeilijk in te schatten. Heb het ook eens voor school gemaakt, een doosje van 700 gram, en toen bleef er ook nog heel veel van over terwijl de kipkerrie op was.
    Thuis maak ik ook wel eens extra rijst klaar om het in te vriezen voor de nasi, dat vind ik lekkerder dan rijst klaar temaken op de dag zelf dat je nasi eet.
    groetjes
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen