15 juni 2017

Overnight oats (deel 2)

Overnight oats zijn favoriet hier als ontbijt om mee te nemen naar de zaak. Eerst gebruikte we plastic bekers bij de action vandaan, maar deze gingen best snel stuk. We besloten voor een stukje duurzamere oplossing te gaan en gebruiken een nu een leeg conserven potje. Zolang m'n lief niet te hard gooit met zijn tas is er niks aan de hand ;)..

Er werden weer wat nieuwe recepten uitgeprobeerd en de succesnummers deel ik graag met je. Ik koop geregeld als het ergens in de aanbieding is diepvries fruit voor smoothies, maar tegenwoordig ook voor deze ontbijtjes. 

Opnieuw deel ik meerdere recepten met jullie, voor allemaal geldt, dat je kan afwissselen met melk en melkvervangers... maar uiteraard kan je ook de zaden of pitten vervangen door een ander soort! Het principe blijft hetzelfde. Avond van tevoren klaar zetten en 's ochtends staat je ontbijt klaar. Of je het nou mee neemt om onderweg te ontbijten, thuis of op de zaak ontbijt... Een powerontbijt staat garant!

#1: Chocolade-Kersen overnight oats

40 gram havermout
1 theelepel cacaopoeder
50 gram kersen (uit de vriezer of vers en dan wel ontpit)
1 theelepel lijnzaad
120 gram melk


#2 Mango-chiazaad overnight oats

40 gram havermout
125 gram melk
30 gram mango (diepvries of vers)
2 theelepels chiazaad


#3 Overnight smoothie oats

40 gram havermout
125 ml smoothie naar keuze
 (ik gebruikte een restje smoothie van banaan, chiazaad, spinazie, bramen en sinaasappels)
evt optioneel een extra theelepel lijnzaad
1 opmerking:

  1. Brr.. dit is echt niets voor mij. Ik griezel van havermout en melk. Vinden je zoons het echt lekker Ilse? Bij ons zouden ze, eerlijk gezegd, opmerken dat het er niet lekker uitziet... Dit is trouwens absoluut niet als kritiek bedoeld he, dat begrijp je wel.

    BeantwoordenVerwijderen