23 augustus 2017

Courgette Pesto Quiche

In de foodybox zat een heerlijk rol vers deeg van Tante Fanny. Ideaal om "even snel" quiche te maken! Dat deed ik ook voor de vakantie en we smulde er van en aten onze vingers er bijna bij op. Ik maakte hem om mee te nemen naar een BBQ/Amerikaanse maaltijd van onze bijbelkring. Lekker als afwisseling naast al het vlees, salade en stokbroodjes. 


Ik koos voor zomerse groentes en pesto.. altijd goed. Terwijl de quiche in de oven zat kon ik mooi even in de zon liggen met een boek. Het scheelt wel heel veel dat de bodem al klaar is. In die tijd heb je je handen vrij en kan je wat anders doen of gewoon zoals ik even relaxen.


Recept Courgette Pesto Quiche
1 grote quiche

4 penen
100 gram champignons
1 courgette
75 gram pesto
4 eieren
200 ml slagroom
100 gram spekjes
peper en zout


Snijd de groentes in blokjes. 


Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat aangegeven.
Bak in een droge koekenpan de spekblokjes rustig uit. 
Voeg dan een royale scheut olijfolie toe, bak dan de groentes mee, voeg deze in gedeeltes toe. 
Draai het gas wat lager, zodat de groentes kunnen garen, bestrooi met wat peper en zout. 


Vet de vorm in en rol het deeg uit, verdeel het in de vorm.


Druk het in de hoekjes en snijd het evt overtollige deeg vanaf.



Als de groentes gaar zijn, voeg dan de pesto toe er roer dit er doorheen.
Klop de eieren en slagroom los. 
Stort het groentemengsel in de vorm en giet voorzichtig het eimengsel eroverheen.


Bak de quiche in het midden van de oven gaar in 45-55 minuten gaar en goedbruin.



Laat hem iets afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt om te snijden. 
De mijne kwam er niet helemaal heel uit, maar smaakte er niet minder om :)


Van de gezamenlijke maaltijd hielden wij over. De volgende dag aten we hem nog een keer met daarbij een groene salade. Heerlijk nog even opwarmen in de oven en klaar is je maaltijd!



~de bodem van deze quiche werd gesponsord door Tante Fanny en Kroon op het werk~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten