6 september 2017

Kip ananas met gele linzen

Soms maak ik wel eens wat...schrijf ik de ingredienten op, maak foto's tijdens het koken en vergeet dan als ik honger heb... om foto's van het eind gerecht te maken... Beetje jammer... Snel maar weer eens maken. Maar het recept deel ik alvast met jullie! Zonder mooie eindresultaat foto's...

Het is een variatie op mijn Kip met ananas gerecht, alleen nu met meer vulling in de vorm van linzen en andere groentes... Waardoor hij voedzamer is en veel gezonder. Stiekem eten de mannen dan ook wat groentes die ze "niet lusten"... Keurig verstopt in de saus :)


Recept Kip ananas met gele linzen

1 kipfilet
2 uien
3 knoflook
1 paprika
1 courgette
1 stronk witlof
150 gram champignons
150 gram gele linzen
2 eetlepels bloem
2 theelepels kurkumma
1 theelepel kerrie
1 eetlepel bieslook
scheutje ketjap
scheutje witte wijn
scheutje chilisaus of een theelepel sambal
300 ml water
1 blik ananas op sap
cashewnoten

Snijd de uien fijn, hak de knoflook zo fijn mogelijk. 
De paprika en courgette snijd je in blokjes.
Champignons snijd je in plakjes en de witlof in zeer fijne reepjes. 
De kipfilet in blokjes.
Verhit wat olie in de pan en bak hier in de kipfilet tot hij begint te kleuren. 
Voeg dan de uien en knoflook toe, bak deze ook mee. 
De champignons mogen er daarna bij,bak deze mee tot ze beginnen te garen.
Daarna voeg je de courgette en paprika toe en ook deze bak je mee. 
Als laatste roerbak je nog kort de witlof mee. 
Voeg het meel toe en bak dit even mee (dit maakt dat je saus later goed bindt)
Blus het geheel dan af met de wijn en ketjap. 
Voeg het water, de linzen, de kruiden, de chilisaus toe en verwarm het geheel. 
Laat het een half uurtje rustig pruttelen.
Snijd dan de ananas in blokjes en voeg deze ook toe. 
Verwarm alles nog een kwartier.
Bestrooi de schotel met cashewnoten en serveer met rijst en een groene salade. 


Dus geen mooie en gestylde foto's... maar een snelle blik in de pan. Wij aten onze buikjes rond en genoten ervan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten