7 september 2017

Vakantie terugblik ~ Marike

Vakantie verhalen zijn leuk... in deze serie geef ik jullie dmv diverse gastbloggers een mogelijkheid om mee te lezen over hun vakantie... Vandaag vertelt Marike over haar vakantie, met haar man en zoontje door Noorwegen en Zweden heen. Marike blogt op www.vanonserf.nl, daar kan je meegenieten van hun leven en hoe ze dat indelen.


Hoe was je vakantie? 
Onze vakantie was super fijn! We waren er heel erg aan toe, al drie jaar waren we niet samen op vakantie geweest ( wel 2x met familie). En we waren dus ook nog niet als gezinnetje op vakantie geweest. Daar keken we erg naar uit!
De reis ging naar Noorwegen en Zweden. We maakten een rondreis. We hadden een retour ticket voor de boot Kiel-Göteborg. De eerste nacht verbleven we aan boord, toen een nacht in Zweden en daarna reden we door naar Noorwegen. Toen nog drie nachten Zweden en de laatste nacht was weer aan boord.
Het weer is ons alles meegevallen. In Augustus kan het veel regenen in bepaalde delen van Noorwegen en Zweden. De dagen voor we weg gingen zag de weersvoorspelling er ook slecht uit. Gelukkig viel alles heel erg mee, waar we erg dankbaar voor zijn! We hebben alsnog best wel eens regen gehad, maar dat was vooral ’s avonds en ’s nachts.

Wat was het allerleukste wat je beleefde?
Het leukste was misschien wel gewoon dat onze zoon (17 maand) zo heerlijk speelde overal. Overal waar we kwamen trok hij kinderen aan. Zo leuk! En dan kon het zo maar eens gebeuren dat hij heel hard voorbij gekropen kwam, met een clubje kinderen (ook kruipend) achter hem aan 😊
Wat ook een mooi moment was, was dat we de top van een berg behaalden na een fikse klim. Wij blij dat we boven waren, en Jesse blij dat hij uit de drager kon en vrij rond kon kruipen 😊
Verder was de natuur ook schitterend. Elke keer weer een ander vergezicht, of een groen dal tussen twee hoge muren van bergen in. Het heldere water overal. De prachtige meren in Zweden!

En was er misschien ook iets niet leuk?
Nee eigenlijk niet. We genoten overal van eigenlijk. Natuurlijk valt er wel eens wat tegen (fikse bui als je net wil gaan wandelen), maar het is dan aan jezelf of je er over gaat mopperen of dat je het accepteert en de planning een beetje verschuift.

Ik vind vakantie altijd bij uitstek geschikt om als gezin/stel weer te “resetten”... weer compleet de focus op elkaar en even geen stoorzenders van buitenaf. Beleven jullie dat ook met vakantie en hoe geven jullie dat vorm?
Zeker! Helaas speelde er privé wel het één en ander bij het thuisfront, waar wij ook een beetje van op de hoogte gehouden werden. Dat legt toch een soort sluier over je vakantie of zo. Jammer, maar niks aan te doen. Voor onszelf was het wel heel fijn om even twee weken zo veel samen te zijn. Ook hebben we veel gepraat. De vakantie is bij ons vaak een moment om eens naar de toekomst te kijken, wat voor een plannen we hebben (heel simpel bijv voor de tuin, maar ook plannen mbt werk van mijn man, de webshop enz.). Het is fijn als je dan ongestoord de tijd hebt om zulke dingen te bespreken.

Eten is op vakantie altijd een beetje anders, wat hebben jullie gegeten? Hoe koken jullie op vakantie? Of doen jullie dat misschien wel niet?
Haha, wij hebben ook best een beetje anders gegeten 😊 Ze hebben in beide landen van die heerlijke zoete broodjes. En Köttbullar, van die kleine gehaktballetjes. We hebben best wel wat balletjes soldaat gemaakt tijdens de ‘borrel’ ’s avonds. En snoepen. Wij snoepen vrij weinig, behalve als het vakantie is. Uit eten hebben we niet zo veel gedaan. Vooral in Noorwegen is dat best duur. We kochten wel een keer een hamburger, omgerekend €14 per stuk. Maar lekker dat ze waren…!! En het was gelijk een hele maaltijd, scheelt weer 😉

Wat heeft afgelopen vakantie de meeste indruk gemaakt op je?
De natuur. Zo groot en wijd, en puur. Ongerept. Prachtig! Hoe wonderlijk alles geschapen is!

Had je van tevoren een beeld van deze vakantie? Zo ja is deze uitgekomen?
Ja en nee, qua route en wat we doen gingen had ik een goed beeld. Maar hoe de vakantie zou verlopen wist ik niet goed. Vooral met Jesse. Hoe zou hij slapen.. zich vermaken? Nou, het viel echt 200% mee!

Als ik naar dezelfde streek op vakantie zou gaan, waar zou ik dan zeker heen moeten?
Ai 😊 Heb je even?! Wat wij waanzinnig mooi vinden is bijvoorbeeld het Rondane Nationaal Park. De ongerepte natuur is schitterend. Maar ik denk dat dat voor alle parken wel geld. Ook heel mooi om te rijden zijn de ‘Nationaal Toeristische Route’s. Zeker de moeite waard!
Maar waar je ook zéker eens heen moet (😉) is Zweden. De liefelijkheid, de rust, de bossen en meren. De stilte! Een vuurtje stoken op een vuurplaats bij een meer en dan heerlijk je vlees roosteren. Zo fijn!

Welke foto dekt voor jou het meeste het vakantiegevoel van deze vakantie? En vertel eens waarom. 


Oei. We hebben niet veel foto’s gemaakt omdat m’n camera een beetje dienst weigert. Maar dit is wel echt een vakantiegevoel foto. Beetje stomme foto misschien, maar dit is echt vrijheid voor ons. Ergens stoppen om te picknicken, evt worstjes te braden of een ei te bakken. En als het zonnetje dan schijnt worden alle ramen en deuren gebruikt om natte of klamme was te drogen. Dat hoort echt bij vakantie voor ons.

Als wij terug rijden van onze vakantie dromen we vaak al stiekem een beetje over volgend jaar… Doe jij dat ook? En waar gingen jouw dromen over op de terugweg?
Haha, wij ook. En dromen van emigreren. Maar dat zit er voorlopig in ieder geval niet in. Onze droom is toch wel om een campertje te kopen, waardoor je nog veel vrijer bent. Hier dromen we al jaren van, maar nu net na het kopen en verbouwen van een huis zit dat er nog niet echt in 😉. En dan willen we eigenlijk een grote Europa reis maken. En Jacob wil een wereldreis maken. Wie weet, ooit!

__________________
Leuk Marike om jullie vakantie verhaal te lezen... En ik geloof dat Zweden en Noorwegen ook op ons verlanglijstje staan nu ;)... En je emigreer plannen snap ik helemaal!

1 opmerking:

  1. Echt doen hoor Ilse! Het is zó de moeite waard! En aangezien jullie ook zo dol zijn op Oostenrijk/de bergen, denk ik dat jullie het echt mooi zullen vinden :-)

    BeantwoordenVerwijderen