26 september 2017

Vakantie terugblik ~ Yvonne

Vakantie verhalen zijn leuk... in deze serie geef ik jullie dmv diverse gastbloggers een mogelijkheid om mee te lezen over hun vakantie... Vandaag vertelt Yvonne over hun Duitse vakantie! Ze is heeft een coachpraktijk en (o.a. schilder-) atelier aan huis. Je bent welkom om even gezellig rondkijken en te zien wat ze voor mogelijkheden heeft voor jou! Op haar site vind je meer informatie www.counsellingatelier.nl


Hoe was je vakantie? Waar zijn jullie geweest? Hoe was het weer? (deze vragen staan achter elkaar, je mag zelf beslissen of je ze los beantwoord of dat je in 1 antwoord ze allemaal beantwoord)
We zijn in de Eifel in Duitsland geweest. We hebben een heerlijke ontspannen vakantie gehad, met allerlei afwisselende activiteiten. Het weer was niet altijd even mooi. Gelukkig hadden we ons er op voorbereid met lange broeken en warme vesten. Bovendien zaten we in een huisje als onderkomen en hebben we ons prima vermaakt met allerlei uitjes.


Wat was het allerleukste wat je beleefde?
We vonden het vooral heel fijn dat we op elkaar afgestemd waren. We hebben verschillende dingen met elkaar ondernomen, zijn als ouders ook alleen weg geweest, soms een dagje bij het huisje. Juist die afwisseling maakte dat we het allemaal erg naar ons zin hadden.


En was er misschien ook iets niet leuk?
Het weer had wel iets beter gekund. 19 graden, regelmatig regen en windkracht 4 is niet het meest ideale “ontspannen” vakantie-weertype voor ons. Het hoeft echt geen 35 graden te zijn, maar iets warmer was wel fijn geweest.


Ik vind vakantie altijd bij uitstek geschikt om als gezin/stel weer te “resetten”... weer compleet de focus op elkaar en even geen stoorzenders van buitenaf. Beleven jullie dat ook met vakantie en hoe geven jullie dat vorm?
Het is in de vakantie fijn om niks te hoeven. Geen tijdsdruk, geen verplichtingen. Gewoon rustig opstaan, ontbijten, een boek lezen en daarna met elkaar beslissen waar we zin in hebben om te doen.
We zaten erg afgelegen in een bergdorpje. Dit helpt wel om er helemaal tussenuit te zijn. Na een week zijn we naar een grote stad geweest. Toen we daar rondliepen merkten we ook dat we de bedrijvigheid van de stad wel gemist hadden. Ik denk dat daarin ook afwisseling voor ons belangrijk is. Alleen een bergdorpje of alleen stad, zou me geen van beiden trekken voor een hele vakantie.


Eten is op vakantie altijd een beetje anders, wat hebben jullie gegeten? Hoe koken jullie op vakantie? Of doen jullie dat misschien wel niet?
We koken heerlijk zelf. Leuk om te doen en het is voor ons erg makkelijk in verband met onze intoleranties. We zoeken in de supermarkt rustig welke producten we kunnen eten en koken daar iets lekkers van.
In Duitsland zijn ze erg alert en up-to-date qua allergenen. Daarom bleek uit eten ook erg leuk om te doen. We hebben voor het eerst in 5 jaar weer eens ergens pizza gegeten!
Qua eten zelf, eten we eigenlijk een beetje hetzelfde als thuis. We houden van lekkere Italiaanse recepten of een goede curry of stoofgerecht. Onze Slowcooker gaat dus ook zeker mee op vakantie. Ideaal om, na een dagje uit, thuis te komen en een dampende pan met eten klaar te hebben staan.


Wat heeft afgelopen vakantie de meeste indruk gemaakt op je?
Eigenlijk gewoon het ‘zijn’ in een ander land, met andere huizen en een (gedeeltelijk) andere cultuur. Ik kan daar erg van genieten. Oude huizen van vroeger die nog volledig in tact zijn. Een oud fort of klooster. En dan juist ook de geschiedenis van zo’n gebouw of stad. Ook andere dieren en planten die je in de natuur tegenkomt.  


Had je van tevoren een beeld van deze vakantie? Zo ja is deze uitgekomen?
We hoopten te genieten van de natuur, van een stukje cultuur in stadjes en vooral gewoon een ontspannen vakantie als gezin te hebben. Dit is zeker uitgekomen.


Als ik naar dezelfde streek op vakantie zou gaan, waar zou ik dan zeker heen moeten?
Bad Münstereifel. Een prachtig middeleeuws stadje waar je aankomt, na een slingerende route door de Eifel met prachtige uitzichten. Je kunt er genieten van alle gebouwen en stadsmuur die nog in tact zijn. Overal leuke winkeltjes en terrasjes. Daarnaast is Bad Münstereifel ook een City Outlet (kwamen wij achter toen we aankwamen). Een heerlijke combinatie voor een leuk dagje weg.

Welke foto dekt voor jou het meeste het vakantiegevoel van deze vakantie? En vertel eens waarom.



IMG-20170903-WA0001.jpg

Dit zijn wij in Bad Münstereifel (haha, zoek onze dochter ;-) ) We hebben plezier, een mooi uitzicht (al ziet dat er op een foto altijd bedroevend minder goed uit dan in de werkelijkheid, maar okay) en een ontspannen dagje weg.


Als wij terug rijden van onze vakantie dromen we vaak al stiekem een beetje over volgend jaar… Doe jij dat ook? En waar gingen jouw dromen over op de terugweg?
We hebben op de terugweg besproken wat we fijn vonden aan deze vakantie (zoals bijvoorbeeld de afwisseling en een goede accommodatie met goed bed en voorzieningen) en wat we volgend jaar niet willen (niet meer naar dezelfde plek omdat we andere dingen willen zien). Verder hebben we op dit moment nog geen grote dromen voor volgend jaar. Dat komt de komende maanden en dan gaan we weer plannen maken en uitkijken naar een nieuwe vakantie met ons gezin.


________________________

Bedankt Yvonne voor het meedoen met deze serie! Super leuk om nog eens terug te lezen, ook al heb ik de verhalen al live gehoord. Ennn ik heb jullie dochter gevonden hoor op de foto :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten