27 september 2017

Recensie: Sensatie van Smaak

Ik kreeg voor de vakantie de vraag of ik onderstaand boek wilde lezen en erover wilde bloggen. Leuk leesvoer voor vakantie en zo ging hij mee naar Oostenrijk.


Het boek is geschreven door Bob Holmes, waarvan ik al eerder Supereten voor Superkinderen mochten lezen. Dit is een totaal ander soort boek.


Bob is opzoek gegaan naar hoe smaak in elkaar zit. Daarvoor ondergaat hij allerlei onderzoekjes en praat met verschillende wetenschappers. Hij belicht van verschillende kanten hoe je smaak werkt en hoe dit ontstaat. 


Het is een erg compleet boek en eerlijk is eerlijk...best wel wat leeswerk. Maar wat je leest is erg interessant. Zeker als je je wil verdiepen in hoe smaak in elkaar zit en wat het allemaal kan beinvloeden!

Hij legt uit waarom sommige smaken elkaar versterken en anderen elkaar afstoten. Ook geeft hij nog wat culinaire informatie. 

Een boek boordevol smaak en informatie!


Het zal jullie door de jaren heen niet ontgaan zijn dat ik christelijk ben en persoonlijk vond ik het niet fijn om veel wetenschap tegen te komen die gebaseerd is op de evolutie theorie.


Titel: Sensatie van smaak

Auteur: Bob Holmes
Prijs: 24,99 (E-book 14,99)
ISBN: 9789045027203

~het boek werd gesponsord door Uitgeverij Atlas Contact~

1 opmerking:

  1. Bedankt voor je recensie. Best interessant lijkt me, maar veel leeswerk. En of ik dat er voor over zou hebben? En net als jij heb ik ook moeite met wetenshap gebaseerd op evolutietheorie. Nee, ik ga dit boek toch maar niet op mijn lijstje zetten. Ik lees liever een mooie roman. Ken je de boeken van Irma Joubert. Er komt bijna een nieuw boek van haar uit en ze komt zelf ook naar Nederland. Daarom ben ik haar oudere boeken aan het herlezen. Echte aanraders!!

    BeantwoordenVerwijderen