29 november 2017

Pastasaus van pompoen


Pastasaus van pompoen is in Amerika een grote hit als je Pinterest moet geloven. Om te snappen waarom moest dit hier thuis natuurlijk zelf gemaakt worden ;). Alleen onze jongste vond het geen succes, de rest wel... En er staat nog een portie in de vriezer, dus we kunnen er nog een keertje van genieten!


Recept Pastasaus van pompoen
genoeg voor een grote pan

250 gram gehakt
2 uien
4 tenen knoflook
250 gram champignons
2 eetlepels Italiaanse kruiden
1 rode paprika
1 prei
1/2 rode peper
1 kilo schoongemaakte pompoen (ik had flespompoen)
1 pakje gezeefde tomaat

Verwarm de oven voor op 180 graden
Schil en snijd de pompoen in blokjes en spreid deze uit over een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi met peper en zout en wat olie. 
Bak de pompoen in 30 minuten gaar en zet weg tot je ze gaat gebruiken.


Draai van het gehakt en wat gehakt kruiden kleine gehaktballetjes, formaat iets groter dan soep balletjes. 
Verhit een braadpan met olijfolie en bak hierin de balletjes gaar.
Snipper ondertussen de uien en de knoflook en bak deze ook mee. 
Snijd de champignons in plakjes, de paprika in blokjes en de prei in ringen.
Voeg de groente in delen mee en roerbak ze mee tot ze gaar zijn. 
Schep ondertussen de helft van de pompoenblokjes in een blender, doe daarbij de halve rode peper en een pakje gezeefde tomaten en wat water. 


Laat de blender draaien tot je een gladde saus hebt, voeg evt nog wat water toe als het niet goed loopt. (je kan hiervoor natuurlijk ook een staafmixer gebruiken)


Voeg de saus bij de gare groentes, voeg wat vers gemalen zout toe en de Italiaanse kruiden. 
Draai het gas laag en laat het een uurtje pruttelen. 


Voeg als laatste de achtergebleven pompoen toe. 
Wij aten het met tagliatelle en wat stokbrood. 


Geniet van deze tijd en de goedkope pompoenen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten