21 december 2017

Gastblog Minke: Kerst is al een cadeau op zich

Ik vroeg een paar collega bloggers of ze iets wilde schrijven over kerst. Verder geen wensen, maar over wat kerst voor hun is en omdat we allemaal christelijk zijn wilde ik graag een christelijke insteek. Vandaag schrijft Minke over wat kerst voor haar betekend. Ze is mama van Luca (4) en Nola (2) en blogt op www.mamaminke.nl over geloof, kids en liefde. Samen met haar man probeert ze hun geloof voor te leven aan hun kinderen. Over hun leven deelt ze op haar blog. 


Wat betekend kerst voor mij?

Een vraag waar ik eigenlijk nog niet zo bij stil heb gestaan. Want wat betekent het voor mij nou? Kerst draait tegenwoordig juist vooral om het veel, groter, meest en meer. Dat is niet hoe wij het vieren. Niet bewust dan tenminste. We geven de kinderen geen cadeaus met kerst. Dat krijgen ze met sinterklaas wel. We eten redelijk gewoon, heel handig met kinderen kan ik je aanraden.

Kerst is al een cadeau op zich

Sinds we kinderen hebben ben ik meer bewust bezig met kerst. Het eerste jaar natuurlijk nog niet, maar vanaf vorig jaar krijgt onze oudste zoon het wel echt mee. Wat ik vooral wil meegeven is dat kerst al een cadeau op zichzelf is. Met kerst draait het om de geboorte van een kindje, hij heet Jezus. Wij hebben dan ook bijvoorbeeld een geboortekaartje van een jongen staan. We staan stil bij de geboorte van onze Redder.

Dankzij kerst is er hoop

Wat betekent dat dan, onze Redder is geboren. Voor mij betekend dat niets meer en niets minder dan dat er hoop is. Er is in de wereld veel narigheid, ziekte en verdriet. Ik kan dat niet verklaren. Dat doe ik ook niet, ook niet naar de kinderen. Wel geef ik door dat er hoop is. Dat wij als onze tijd hier op aarde voorbij is naar de hemel mogen gaan. Dat door het kindje dat met kerst geboren is er voor ons een plekje in de hemel is.

Kerst is geen vrijbrief

Maar als kerst, hoop is kun je toch alles doen? Ik hoor het je bijna denken door het beeldscherm heen. Maar nee, er is geen vrijbrief. Want ook ik ben verantwoordelijk voor de daden die ik zelf doe. Maar ik mag wel altijd berouw tonen en om vergeving vragen bij ons Vader. Hoe erg het ook is wat ik gedaan heb, Hij wil ons vergeven. God is een God van liefde. Wij moeten dan alleen wel onze zonde bij hem neerleggen. En dat alles begint bij kerst, bij de geboorte van een kindje. Zo onschuldig, zo klein.

Wat betekend kerst voor jou?

__________________

Leuk dat je meegedaan hebt Minke, mooi hoe jullie bezig zijn met het bewust mee geven van de kerstboodschap aan jullie kinderen! Hele fijne dagen toegewenst.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten