20 december 2017

Ontdek het Licht in jezelf en straal...Kerst...

Het is bijna kerst, nog 5 dagen en we mogen vieren dat Jezus is geboren. Als een klein baby'tje kwam Hij de wereld in. Zijn wiegje was een kribbe en stond in een stal. Z'n vader een simpele timmerman, zijn moeder een jonge vrouw die ongehuwd zwanger was geworden. Al snel na de bevalling werd duidelijk dat het niet zomaar een kindje was. De herders kregen bezoek van de engelen en waren de eersten die op kraambezoek kwamen. Mooi hoe gelijk na Zijn geboorte het nieuws al gedeeld werd. Ondertussen waren de wijzen al onderweg of aan het inpakken om op pad te gaan. 

Het licht...

Ze komen allemaal op het Licht af. Dat kleine Jongetje, wat later een groot Man zal worden. Is het Licht van de wereld. Hij brengt redding voor de wereld en daarmee licht in de duisternis. Nee geen letterlijk licht, maar een licht van hoop en redding. Hoe groot zal jaren later Zijn offer zijn aan het kruis. Waar al onze zonden op Hem gelegd werden en Hij voor ons de dood stierf. 


Ontdek het Licht in jezelf en straal...

Als je gelooft in God, als je Jezus als je Redder ziet, als je weet dat de Heilige Geest in je woont... Dan mag je weten dat het Licht van Jezus ook in jou huist. Dat kan een groot en stralend licht zijn, of een klein vlammetje. Maar feit zal zijn dat je een lichtje hebt. Ben je je daarvan bewust? 

Zoek Jezus, laat Hem in je hart toe en je zal stralen! Omdat je je zo goed voelt? Of omdat je zo goed bent? Nee omdat je weet dat dat kleine Lichtje, later het grote Licht werd, wat je zonden weg nam! Ik geloof dat als je met Jezus leeft, dit te merken zal zijn aan je. Door je daden, je woorden, je houding en je keuzes. Bij de een zal dat duidelijker zijn dan bij de andere, maar er zal iets van Het Licht in jou terug te zien zijn. Misschien merk je het zelf wel niet dat anderen het Licht terug zien in jou. 

Het kan soms best spannend zijn als je bewust naar buiten wil treden met je geloof. Daarvoor heb je durf nodig en vasthoudendheid! Maar dit Licht is er niet om voor jezelf te houden, dit is iets om te delen. Er is zoveel duisternis in de wereld, zoveel tranen, zoveel pijn, zoveel.... vul het maar in. Er is een groot Licht dat deze duisternis kan verdrijven, maar mensen moet het wel vertelt worden. Evangeliseren vanaf een zeepkistje geloof ik niet echt in. Wel geloof ik dat als je je leven lijdt zoals Jezus dat zou willen en het Licht in je woont, dat je dan zal stralen.. je zal iets uitdragen. Ga relaties aan en laat in je daden zien wie Jezus is, knoop eens een gesprek aan met een goede vriendin die niet naar de kerk gaat. Niet omdat jij het allemaal zo goed weet, maar omdat er een groter Licht is wat jou ook wil laten stralen!

Durf jij te stralen? 
Deel jij deze boodschap van hoop en Licht deze kerstdagen?


1 opmerking:

  1. Mooie post. Wij stonden als gezin vorige week stil bij jesaja 9:1 het volk dat in duisternis.....
    Fijne dagen gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen