2 februari 2018

Pompoenplaattaart met pecannoten


Een plaattaart met pompoen, paprika, worstjes en pecannoten. Zo ontzettend lekker!!! Ik gebruikte vers bladerdeeg van tante Fanny, zo ideaal omdat er gelijk bakpapier onder zit en je het aan 1 stuk hebt zitten. Ik ben fan :). De taart is vind ik vooral lekker door het zoete en pittige tegelijk. Het pittige van de tabasco, maar niet te en aan de andere kant het zoete van de pompoen. En probeer eens een hap te nemen waarbij je een pecannoot en stuk pompoen tegelijk heb!! Geloof me... dat is zo ontzettend lekker :). 


Wij proberen te eten naar de seizoenen, dat lukt niet helemaal, maar we komen een flink eind. Zo eten we in dit seizoen veel pompoen, wat je ook weer kan merken in mijn recepten. Pompoen is een geweldige bewaargroente en ik zorg altijd dat ik er 1 of 2 in huis heb. Aan het einde van het seizoen koop ik er altijd wat meer en bewaar ze in de schuur, zodat we nog wat langer kunnen genieten van deze veelzijdige groente. Dit keer dus een plaattaart, zo lekker en gezond.. wat wil je nog meer. Oke het zou nog gezonder zijn als het volkorenbladerdeeg is, maar ik geloof niet dat dat bestaat. 


Recept Pompoenplaattaart met oecannoten
2 personen

400 gram pompoenblokjes
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels ketchup
1 eetlepel tabasco
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 runderworstjes
2 uien
4 tenen knoflook
1 rode paprika
2 eetlepels tijm
1 rol vers bladerdeeg
50 gram pecannoten (wil je een vega plaattaart maken? laat dan de worstjes weg en voeg 100 gram pecannoten toe)


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit op een bakplaat.
Snipper het uitje en de knoflook fijn en snijd de paprika in reepjes.
Verwarm wat olie in een pan en bak daarin de runderworstjes goudbruin en gaar. 
Voeg ondertussen de groentes toe aan het vlees en bak deze ook mee tot ze zacht zijn. 


Snijd de pompoen in dobbelsteentjes, doe de pompoen in een grote kom en voeg de olijfolie, ketchup, tabasco en de bruine suiker toe en meng dit goed. 
Verdeel de pompoen over het bladerdeeg. 


De gebakken groentes verdeel je over de pompoen heen. 


De gare runderworstjes, snijd je in plakjes en verdeel je ook over de plaattaart. 


Als laatste verdeel je de pecannoten over de taart.


Schuif de plaattaart in de oven en bak hem in 40 minuten gaar. 

Eet smakelijk.


3 opmerkingen:

  1. Die ga ik vanavond maken heerlijk ik kreeg er gelijk zin in ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor het snijden van de pompoen moet je spierballen kweken maar ik sla je recept op.

    BeantwoordenVerwijderen