28 maart 2018

Dagje Uit Tip: Renderklippen in Epe


Het voorjaar is begonnen... Tijd om weer meer naar buiten te gaan en de frisse lucht op te snuiven. De winter en de kou uit onze hoofden te laten waaien. Toen het nog winter was waren wij in Epe en wandelde bij de Renderklippen. Een heerlijk stuk heide, omheind door bomen... daar warmt het dus heerlijk snel op en kan je genieten van de lente zon. Vandaag voor jullie tips als je een dagje uit in deze omgeving zoekt.


Wandelen

Via deze link kan je de 2 wandelingen zien die je er kan lopen. Het gebieden de wandelingen zijn goed te overzien en je kan dus ook gewoon lekker zelf een wandeling maken. Dat laatste deden wij. Echt verdwalen doe je niet, dus ideaal. Wij vonden het erg leuk om over de heuvels van de heide te wandelen en steeds een beetje hoogteverschil te hebben.


Hertenkamp  Ede

Aan de Dellenweg in Ede ligt een hertenkamp, hier kan je een wandeling beginnen over de Renderklippen, maar je kan er ook langs komen met de wandeling vanaf het andere startpunt. Leuk om even te kijken naar de hertjes en even pauze te nemen


Schaapskooi Epe-Heerde

Aan de andere kant van de heide, goed aan te lopen ook met kinderen is een schaapskooi. Hier kan je wat drinken, er is een speeltuintje, je kan met de herder en zijn schapen mee... Ook super leuk natuurlijk om te kijken hoe de herder terugkomt met zijn kudde. Na begin april kan je ze ook op de heide tegen komen. Niet overslaan dus, die leuke stop!

Epe 

Het dorp Epe is ook nog leuk om even doorheen te wandelen en een beetje te winkelen of te genieten van wat te drinken op een terrasje. 


Het is dat dit voor ons echt te ver is rijden, maar anders zouden we hier vaak te vinden zijn!


1 opmerking:

  1. Ziet er mooi uit Ilse, als wij een keer in de buurt zijn, zal ik er aan denken.
    Voor ons is het ook te ver rijden voor zomaar een middagje.

    BeantwoordenVerwijderen