16 maart 2018

DIY: Bible journaling, verfvlekken


Mijn stijl in bible journaling verschilt nog al... van tekeningen naar abstract en soms alleen lettering op een kleurige ondergrond. Zoals bij bovenstaande journaling... vlekken van van waterverf en daaroverheen mijn tekst die ik wil uitwerken. Het maken van deze vlekken vind ik een leuke techniek en ik laat hem jullie graag zien. Doe je niet aan bible journaling, maar maak je wel kaarten of ben je creatief op andere vlakken, misschien kan je dit dan ook wel gebruiken. 

Wat heb je nodig?
- waterverf
- bijbel of andere ondergrond
- water
- kwast
- plastic zakje
- keukenrol
- evt fohn


Bedenk van de voren welke tekst je wil uitwerken en welke kleuren je wil gebruiken. 


Als je in je bijbel werkt, leg dan een stuk keukenrol onder je bladzijde, zodat deze ook vocht kan opnemen. Daar onder ligt bij mij een plasticsheet die zorgt dat het niet door drukt op de volgende 5 bladzijdes ;). 

Hieronder zie je werkwijze, volg de foto's van links naar rechts.


Neem het plasticzakje, maak je verf nat en verdeel deze in groepjes over het zakje. Speel ermee tot je naar jouw idee de juiste verhouding hebt. Wees niet bang om te veel water te gebruiken en smeer je zakje goed vol. Draai het zakje in 1 beweging om en druk hem op je pagina. Wrijf de verf uit door over het zakje te wrijven. Zo laat je de kleuren in elkaar overlopen. Laat de pagina opdrogen of fohn hem droog. Als je wat mist op je pagina, herhaal dan deze werkwijze en breng bijvoorbeeld op 1 plek een extra kleurtje aan. 

Ik schreef mijn tekst over de waterverf heen en maakte de pagina af met wat zwarte spetters. 

3 opmerkingen:

 1. Sorry voor mijn kritische reactie maar...
  Kun je nu nog wel lezen wat er in je Bijbel geschreven staat?
  Want daar gaat het toch om; het is Gods Woord!
  Onderstrepen om een tekst eenvoudig terug te vinden...oke, maar dit gaat mij persoonlijk te ver.
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi geeft niks hoor je mag kritisch zijn. Op de meeste van de bladzijdes kan ik gewoon nog lezen. Maar deze bijbel is voor mij puur voor bible journaling en mijn lijntje naar God... Ik lees de tekst goed en ga er daarna mee aan de slag. Zijn woord is voor mij heel belangrijk. Deze bijbel is voor de creatieviteit en mijn andere bijbels zijn om in te lezen. Ik denk dat dit voor iedereen persoonlijk is. Sommige mensen zullen bv een tekst onderstrepen weer te ver gaan.
  Bedankt voor je reactie
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vroeg me al eens af hoe j dat er zo mooi op kreeg die kleuren....blij dat ik t nu weet, ga ik zeker uitproberen. Dank je!!Geniet van je creaties die ik voorbij zie komen elke keer van jou!
  Lieve groetjes, Marieke WD

  BeantwoordenVerwijderen