5 maart 2018

Meet the Blogger... *Ilse

Naast dat ik zelf veel blogs schrijf, lees ik ook graag blogs. Ik lees het alsof ik een tijdschrift lees. Dan een recept, daarna een stukje bijbelstudie, dan weer een stukje over opvoeden enz...Heerlijk en scheelt tijdschriften kopen ;). Door de blogs heen leer je de schrijvers best goed kennen. Bij sommige blogs is dat wat minder duidelijk. Omdat ik eigenlijk altijd nieuwsgierig ben naar de mensen achter een blog, verzon ik deze "meet the blogger" gastblogronde.... Ik deed een oproep onder de bloggers die ik ken met de vraag of ze mee wilde doen. En dat wilde ze.... dus deze maand voor jullie.. 8 bloggers die zichzelf graag aan jullie voorstellen en wat meer vertellen over hun blog en bloggen. 

Aangezien ik zelf ook blogger ben ;)... besloot ik zelf de vragen ook in te vullen en vandaag kunnen jullie deze lezen. Geen idee of er nog nieuwe dingen voor jullie bij zitten ;). 


Wie ben je?
Ik ben dus Ilse en 35 jaar. Getrouwd met Hans, mama van 2 heerlijke jongens die steeds wat groter worden dan dat ik besef. We wonen in een rustige straat in de Randstad. Ik geniet van de bedrijvigheid om ons heen, maar een hutje op de hei is ook wel erg aantrekkelijk. Ons huishouden is een echt mannen huishouden, want we hebben ook nog 2 katers hier rondlopen. Ja ik ben zwaar in de minderheid als vrouw in huis. 1 voordeel ik hou niet van roze, dus ik hoef niet te strijden om roze kussentjes op de bank oid. 

Heb je naast bloggen nog hobby’s?
Bloggen is al best een flinke hobby, die weer ontstond vanuit een andere hobby... namelijk koken en bakken. Daarnaast ben ik graag creatief bezig met bible journaling, handlettering, kaarten maken, foto's maken. Tijd te kort zeg maar!

Wat is je lievelingsseizoen en hoe geniet jij daarvan?
Tussen de seizoenen kan ik altijd slecht kiezen.... ze zijn allemaal erg mooi en ieder heeft zijn eigen 'pracht'. De herfst met z'n vallende bladeren en storm en regen. De winter met zijn vrieskou en hopelijk wat sneeuw, maar ook de gezelligheid rondom de feestdagen. De lente... is die niet geweldig! Al het uitlopende groen, de langere dagen en de hogere temperaturen. De zomer geniet ik ook altijd erg van, van de warmte, de vakantie en het licht... Ik kies gewoon lekker niet... gewoon omdat het kan! Ik hou van de diversiteit in onze Hollandse seizoenen!

Als je 5 dingen mag kiezen waarvan jij een grote smile krijgt, welke zijn dat dan?

 • Blote voeten in een bergmeertje
 • Knuffels van mijn kids
 • Zomerjurkjes
 • Bergen
 • Goede gesprekken met vrienden

Voor welke lekkernij mag je wakker gemaakt worden? (en ja uiteraard blijven we het liefst gewoon allemaal slapen ;)...)
Lasagne! Ohhhhh zo mijn favoriet. Ik kan het gerust iedere week een keer eten, wat zeg ik... meerdere keren kan ook nog wel. Maar daarnaast ben ik ook dol op Bosche bollen, vinegarchips en extra pure chocolade met noten en zeezout.
Je bent blogger, waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik bakte en kookte heel erg graag en deelde daarvan foto's op sociale media. Een vriendin had een kookblog en gaf mij het zetje om ook een blog te beginnen. Waar zij duidelijk een healty foodblog had, zette ik een blog op om letterlijk te laten zien wat er uit mijn keukentje kwam. Ondertussen is het stukje food nog maar een onderdeel van wat er op mijn blog voorbij komt. Mooi om te zien hoe mijn blog met de jaren mee gegroeid is met wie ik ben en steeds meer "mijn" blog is ipv een verzameling van recepten. Dat voelt goed en vertrouwd. Mijn eigen plekje op het web, waar ik graag deel en inspireer!

Welke blog is van jou?
Uit Mijn Keukentje is van mij, leuk dat je er bent ;)

Heb je een eigen onderwerp en waarom koos je voor dat onderwerp?
Het begon dus als een foodblog, om anderen te inspireren met mijn recepten. Ik merkte door de jaren heen, dat ik heel erg graag deel! En dat dat verder gaat dan alleen recepten vind ik ondertussen heerlijk. Heel duidelijk 1 onderwerp heb ik niet.. wil gewoon alles delen waarvan ik het belangrijk vind. 

Wanneer ben je begonnen met bloggen?
24 oktober 2012, ben ik begonnen met bloggen.

Hoeveel tijd in de week besteed je aan je blog?
Lastige vraag, sinds ik ziek ben geweest is dat wel een stuk minder geworden. "vroeger" stak ik er wel zeker 15 uur in de week in. Nu ben ik blij als het een paar uurtjes per week zijn. Best lastig, want die 15 uur in de week wil ik er graag aan besteden. 15 uur klinkt misschien veel, maar ik kookte en bakte veel voor m'n blog, alles op de foto zetten en daarna nog uitwerken. Daarnaast moet je achter de schermen ook zorgen dat alles goed blijft lopen. Dat sommige dingen nu wat achterstallig onderhoud hebben, neem ik maar voor lief... en gooien we op de te-accepteren-berg.

Op welke plek blog je en waarom blog je daar?
Ik blog aan onze keukentafel zo komt het toch nog een beetje vanuit mijn keukentje ;). Maar nee hoor dat is gekheid. Ik zat altijd op de bank, maar die houding is niet goed meer voor me. Dus me aangeleerd aan tafel te werken, zittend op mijn fysiobal of op ons bankje met mijn rug tegen de warme kachel. Voelt als mijn plekje, want daar knutsel ik ook. Eigenlijk zou ik wel een "echt" eigen plekje willen hebben waar ik alles kan laten staan en liggen. Maar aan de andere kant ik wil juist genieten van onze huiskamer en de gezelligheid en warmte daarvan. Dat gaat niet als ik boven een kantoortje maak. Dus voor nu is beneden "mijn kantoortje", tot er gegeten gaat worden of mijn mannen een groot spel willen doen ;).

Wat is een onderwerp waar je over zou willen bloggen?
Het lijkt me gaaf om eens te bloggen over kerken en geloof. Het geloof komt wel voorbij op mijn blog, maar niet zo zeer over kerk en gemeente zijn. 

Welk onderwerp durf je niet over te bloggen en wat houdt je dan tegen?
Maatschappelijke dingen durf ik niet zo heel goed over te bloggen. Ergens dan een beetje bang voor een nare discussie die komt of negatieve reacties. Kan het niet echt duiden, maar dat houdt me altijd een beetje tegen. 

Wie zou je als gastblogger nog eens willen uitnodigen op je blog?
Oefff, wat een vraag... Ik heb ondertussen al zoveel gastbloggers. Ik heb 2 vaste maandelijkse bloggers en net als nu geregeld een ronde waarbij een willekeur aan bloggers voorbij komen. Ergens ben ik nog wel op zoek naar nog 1 of 2 vaste bloggers en dan het liefst mensen die iets bijzonders doen of kunnen. Een fotograaf bv, mensen die pleegkinderen in huis hebben, iemand met een bijzondere baan.. Nou ja zoiets... Ben jij die persoon ;)... mail me dan!

Hoe ambitieus ben je als het op bloggen aankomt?
Beetje dubbele vraag. Ik zou graag van bloggen mijn beroep willen maken, door advertenties, samenwerkingen, enz... Het is mogelijk, want er zijn er meerdere die het doen. Maar daar komt de aap uit de mouw daar ben ik niet ambitieus genoeg voor.... Ik kom best een eind, heb een leuk aantal volgers en bezoekers iedere dag, heb leuke samenwerkingen en soms verdien ik een beetje. Maar das leuk geld voor een ijsje zeg maar en niet om mijn baan te kunnen vervangen. Tegelijk besef ik ook goed dat zo proffesioneel bloggen ook niks voor mij is. Want dit is mijn blog en ik wil dat dat ook blijft. Als je veel samenwerkingen hebt, verwachten bedrijven dingen van je, maar ook je lezers hebben dan hun verwachtingen. Dan schrijf je niet meer vanuit jezelf, maar voor anderen. Dat besef is ondertussen aanwezig en de beslissing om niet voor een profi blog te gaan is al tijd geleden genomen. 

Waar ben je het meest trots op, op het vlak van bloggen?
Dat ik sta met mijn blog waar ik nu sta. Een bezoekers aantal waar ik trots op ben. Toffe samenwerkingen. De groei in mijn schrijven (over bv andere zaken). Maar ook dat mijn blog na 2 intensieve jaren er nog is. Heel vaak dacht ik nu stop ik... en toch kon ik het niet loslaten. Het 3e pittige jaar is bezig en nu voel ik me krachtig en ga ik er voor zorgen dat mijn blog, mijn blog blijft en dat het iets is en blijft waar ik happy van wordt! 

Wel eens gênante reacties gehad of boze reacties en wat doet dat met jou?
Ik krijg best heel wat reacties, de meeste lief, meelevend, aardig. Soms zit daar een kritische noot tussen (en dat is ook oke). 1 keer kreeg ik een  hele vervelende reactie, van iemand die me bedreigde en van van alles beschuldigde. Dat maakte me toch wel een beetje bang en onrustig. De reactie en de gegevens heb ik bewaard en van mijn blog verwijderd. Uit eindelijk bleef het daarbij. De persoon in kwestie ken ik niet en is dus afgelopen met een sisser. 


______________________

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mij nog wat beter te leren kennen. De komende weken kan je nog meer andere bloggers en hun blogs leren kennen!


4 opmerkingen:

 1. Leuk Ilse. Ook ik ben een van jouw 'trouwe" volgers. Ik hou van jouw fijne, rustige manier van schrijven. Daarnaast vind ik de afwisseling in jouw onderwerpen heel prettig. Ik zou wel iets meer over bible journaling willen weten. Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om weer wat meer over je te lezen! Over gemeente zijn wil ik je tzt wel helpen hoor. Ben nu 2 jaar bezig met gemeente stichting. Sinds dit jaar aan het pionieren. En het is zó gaaf en ook zó opbouwend voor je eigen geloofsleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik volg je ook steeds vaker. Het lijkt me interessant om meer te lezen hoe jouw geloof je vormt en wat nog meer. Prachtige blog heb je. Heel divers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik reageer nooit, maar nu een keertje wel :-) Ik lees je blog al jaren graag en heb veel leuke dingen van je opgepikt en overgenomen. Huishoudelijke dingen lees ik altijd graag en vooral vakantietips vond ik altijd erg nuttig. Een inkijkje bij iemand anders achter de schermen: hoe bereid je dingen voor, houd je autoritten leuk, inpaklijsten etcetera. En vooral door je blogs waarin je na allerlei mooie vakantieverhalen ook eerlijk de minder mooie dingen in beeld bracht, ben ik je blog zo gaan waarderen: zo ontzettend eerlijk istie! Ook hoe je dingen vertelt over je ziekte. Ik ben blij dat het tot nu toe gelukt is om te blijven bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen