6 maart 2018

Pompoensalade

De winter duurt voort en de behoefte aan warm comfort food is groot. Juist doordat het zo koud is geweest heb ik totaal nog geen zin in andere groentes en lijken de groentes die nu goed te krijgen zijn te passen bij waar wij trek in hebben. 

Pompoen is een graag geziene gast in onze keuken. Het liefst in de vorm van een plaattaart of goede stoofschotel. Van een halve flespompoen die ik nog had liggen, maakte ik een salade. Een lauw warme salade, dat dan weer wel, want een koude salade is nu niet echt aantrekkelijk ;). 


Recept Pompoensalade
2 personen

halve flespompoen
2 eetlepels honing
1/2 eetlepel tabasco
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 theelepel tijm
1 theelepel knoflookpoeder of 1 verse teen

150 gram gemengde sla
1 paprika
200 gram champignons
1 ui
200 gram spekjes
olijfolie
balsamicoazijn
pecannoten

Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Snijd de pompoen in dunne plakken. 
Maak een marinade van de honing, tabasco, olijfolie, peper, zout, tijm en knoflook. 
Zorg dat alle plakken onder de marinade zit en verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier. 
Bak de pompoen in 20-30 minuten gaar en zacht. 
Snijd ondertussen de groentes, de champignons in plakjes, de ui in ringen, de paprika in ringen. 
Verhit een koekenpan en bak daarin de spekjes bruin en krokant. 
Voeg dan de uien toe, bak op rustig vuur zacht en gaar, ga zo verder tot alle groentes gebakken zijn. 
Verdeel de sla over de borden, verdeel daarover heen de pompoenplakken, de gebakken groentes. 
Garneer rijkelijk met de noten.
Verdeel over ieder bord een eetlepel olijfolie en een een halve eetlepel balsamico. 

Eet smakelijk!


Een winterse salade met een knipoog naar de lente ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten