10 juli 2018

Zelfgemaakt stokbrood


Stokbrood wordt hier best vaak gegeten. We borrelen vaak op zondag of eten een stokbroodje bij een soepje of nu in het BBQ seizoen eten we ze ook graag. We kochten eigenlijk altijd afbakstokbroden. Tot ik laatst ineens zin had om het zelf te bakken. Nou raden jullie het al? We zijn "uiteraard" verkocht, want oh hoe lekker is vers stokbrood :)

Ik kan alleen de link naar het originele recept delen, want ik veranderde er niks aan. Als je het recept volgt heb je perfecte stokbroden. Op de site van Uit de keuken van Arden staan 2 recepten, maar deze is echt het beste. 

Benieuwd hoe dat er uitziet... een middagje bakken? 
Kijk hier onder maar... Welkom in mijn keukentje

alles wat ik nodig heb binnen handbereik

prachtig luchtig deeg na de eerste rijs

zien jullie de luchtbel zitten?

eerste ronde deeg vormen

kleine rust/rijs tussendoor en weer verder vormen

klaar voor de 2e rijs

gerezen en ingesneden, klaar voor de oven

na een half uur in de oven

de eerste sneden, heerlijk zacht en met middel luchtbelletjes

proeven moet uiteraard gebeuren :)

1 opmerking: