24 oktober 2018

Appel kruimel cake

Een cake is altijd lekker. Zeker als er appeltjes in zitten en hij een kruimellaagje heeft. Deze maakte ik voor onze verjaardagen en wat smikkelden we ervan.


Recept Appel kruimel cake

200 gram roomboter  (op kamertemperatuur ) 
200 gram suiker
200 gram bloem
4 eieren
8 gram bakpoeder
snuf zout
2 appels

voor de kruimellaag:
100 gram bloem
50 gram suiker
75 boter
1 theelepel bakpoeder
snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier.

Doe de boter met de suiker in een kom en mix deze romig in 3-5 minuten. 
Voeg terwijl je doormixt een voor een de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei opgenomen is. 

Daarna voeg je in 3 delen het bloem, bakpoeder en het zout toe. 
Mix het gehele mengsel in 5 minuten licht en luchtig. 
Verdeel het beslag over de cakevorm. 

Schil de appels en snijd ze in plakken.
Steek de stukken in de cake. 

Doe alle ingrediënten voor de kruimellaag in een kom. 
Snijd met 2 messen de boter door de bloem heen in kleine stukjes. 
Ga net zo lang door met snijden tot je grove kruimels hebt. 
Vervolgens maak je met je vingers deze grove kruimels wat kleiner, door ze kapot te wrijven. 
Verdeel de kruimels over de cake.


Bak de cake in het midden van de oven gaar in 60 minuten. 
Een cake is gaar als je er met een sate prikker in prikt en deze er schoon uitkomt. 
Laat de cake afkoelen op een rooster. 


Lekker met een toef een slagroom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten