31 oktober 2018

Goodbye Oktober


Het is al weer eind oktober... wat gaat de tijd en het jaar snel. Deze maand was qua weer er eentje van extremen... we gingen van de 30 graden, naar rond het vriespunt 's ochtends. Ik heb nog wel een beetje moeite met wennen hoor! Jullie ook?

Vandaag staat er voor jullie een terugblik op onze maand klaar... 


Wandelen en kastanjes zoeken.... heerlijk en echt zo fijn herfstig!



Onze jongens gaan iedere maandag naar een jongensclub van de kerk. Het is de hobbyclub, waar ze leren hout te bewerken en met de mooiste dingen thuis komen. Het wordt geleid door wat oude rotten en wat jonge knullen. Ik vind het zo positief dat er zo iets speciaal voor jongens is op gezet. Onze heren vinden allerlei knutselwerkjes, zingen en dansjes verschrikkelijk... fijn dat er iets mannelijk is! Daarna is het altijd even thee drinken en bij kletsen, want daar heb je mama's voor ;). 


Herfst betekend ook warme chocolademelk en Irisch coffe, zo lekker altijd... maar niet te vaak, want ongezond ;)



Ik had begin oktober een lichamelijk dipje. Ik had een ribblokkade en mijn bekken besloot ook flink op te spelen. Dat maakte dat ik op mijn werk tussendoor even moest gaan liggen en ook wat korter werkte. Gelukkig lijkt het er nu op dat de rib weer op z'n plek zit en mijn bekken gedraagt zich ook weer zoals het hoort. 



Naar de stad om nieuwe waterverf te kopen, waar de heren me graag hielpen de goede nummertjes te vinden.





In de stad is er veel te zien en kan je altijd wel ergens op klimmen... dat laat onze jongste zich niet 2 keer zeggen... We sloten de dag af op een terrasje met een glas lekkers en wat bitterballen... 


Toen we onze verjaardagen vierde kreeg ik veel geld en ik heb de afgelopen maand veel leuke nieuwe dingen gekocht. En heel erg allemaal voor de knutsel! Ik kan er zo van genieten en met deze nieuwe spulletjes heb ik weer veel extra opties.


Ik kocht veel nieuwe kleuren waterverf en ik ben er zo blij mee 



Ongelooflijk half oktober en in een zomerjurkje buiten kunnen zitten. Fijn om te wandelen en tussendoor even te rusten. 






Het bos hoort ook bij de herfst en wat was het lekker. We gingen toen het nog warm was en dat was zo genieten. Al die kleuren leken nog meer te spreken en de geuren zijn nog duidelijker. Zijn jullie al in het bos geweest?


Ik had een mini abbo op de flow en daar zat ook het jubileumnummer bij en die was lekker dik. Tijd voor mezelf met munt thee en een tijdschrift.



Op mijn werk viel het systeem uit en hadden we een half uurtje voor ons zelf... helemaal niet erg, zeker niet als je de zon op ziet komen het en een geweldig kleurenspel in de lucht kan zien.  



En daar was de uitslag van het arbeidsdeskundig onderzoek voor mijn WIA aanvraag. Zoals verwacht werd ik voor de WIA afgekeurd. Toch was het belangrijk voor het afsluiten van mijn dossier om deze aanvraag te doen. Daarnaast heb ik nu de komende 5 jaar een No-Risk-Polis, waardoor mijn werkgever beschermt is tegen de kosten van evt ziekteverzuim. Goede regeling van Nederland. Nu is het aftellen naar eind november, want dan zal mijn ontslag zijn en kunnen we een punt zetten achter deze achtbaan van de afgelopen 2 jaar. 



Hans werd in september 40 en werd in oktober door zijn ouders nog verrast met een suprise party. Ze hadden al zijn vrienden uitgenodigd, gingen bowlen, aten chinees en de vuurkorf ging aan. Geweldig om die mannen te zien genieten en later de verhalen te horen. 


Wandelen met een vriendin 's ochtends langs de rivier... prachtig met die mist om het zo op te zien trekken...de zon langzaam over de stad op te zien komen... en ondertussen kletsen we bij... perfecte start van een vrije dag. 


Ik deed iets heel erg spannends... ik nam mijn eerste crea filmpje op. Deze bewerkte ik en staat ondertussen op youtube. Ik wil mijn kanaal meer en meer gaan vullen met zulke filmpjes. Je kan er ook flimpjes vinden met het resultaat van wat ik maak. Nieuwsgierig? Hieronder het filmpje en op mijn kanaal kan je nog veel meer filmpjes bekijken. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op mijn kanaal.



Ik vierde halverwege oktober mijn verjaardag en werd verwend met mooie kado's, knuffels in bed en lekkere taart. Zo fijn... 36 ben ik geworden en eigenlijk vind ik dat wel een heerlijke leeftijd
  


Deze maand kreeg ik 2 boxen van Kroon op het werk om te testen. De bovenste box is een fitbox en de 2e is de herfstbox. Op instagram heb ik al aardig wat dingen gedeeld, incl mijn mening ;). 


Dit artjournal bestelde ik ook van geld wat ik voor mijn verjaardag kreeg. Ik ben er dol op en zal hem binnenkort laten zien. 




De kinderen gingen logeren in de herfstvakantie en wij gingen een dagje naar Utrecht samen. Heerlijk om langs die grachten te wandelen, leuke winkeltjes te bekijken, te snuffelen op de markt, wat kleinigheidjes kopen, lunchen en later borrelen... Wij kunnen hier zo van genieten en voelen ons zo gezegend dat dit allemaal weer kan. 


Nu het echt herfst is, was het ook tijd een nieuwe quote... en hoe waar is die quote, loslaten is zo moeilijk en tegelijk ook zo goed en dus mooi voor jezelf. 


De herfstvakantie vierde we deels thuis en deels werkten we. We gingen wandelen en trakteerde ons op warme choco.


Ik kookte een mega pan lasagnesaus terwijl de jongens een nieuw spel ontdekte. 


We sliepen uit en speelde op bed een potje scrabble... vouwde de was en douchte heet en lang. Heerlijk zulke vakantiedagen.  


Na een lange werkdag heb ik veel behoefte aan ontspanning en die vind ik vooral in creativiteit. Mijn hoofd leeg maken met water, verf en papier en vooral niet teveel nadenken. Heerlijk! Grote pot thee in de buurt, muziekje aan en ontspannen...


We bakte de lekkerste cupcakes ever... echt zo'n vakantie activiteit!


De kapster kwam en knipte mijn enorme bos haar weer in model en bracht weer wat nieuwe blonde plukken aan. Altijd zo fijn, net geknipt haar!


In de herfstvakantie gaan we vaak naar de bioscoop, dit keer gingen we naar Smallfoot... een dikke aanrader voor jullie. Ik vond het zelf ook echt een leuke film en we hebben genoten met z'n allen. 



Alweer werd er gebakken in onze keuken! Maar dit keer door Hans... vroeger toen ik hem nog niet kende scheen hij heel veel te bakken, maar dat is een beetje verloren gegaan ... goed moment om het weer een beetje op te pakken en zo bakte hij een heerlijke appeltaart. Nu wacht ik geduldig af tot dit een nieuwe traditie wordt :)


Onze theevoorraad moest aangevuld worden. Ik had nog een kadobon liggen van onze favorite theewinkel en dus kochten we de lekkerste theetjes. 


Geen straf om naar de bieb te gaan met de heren, Ik kruip lekker weg in een stoel en mij hoor je voorlopig niet meer. Het grappig is dat de jongens tegenwoordig hetzelfde doen. Ze zoeken eerst hun boeken en gaan dan lekker ergens zitten met een tijdschrift.



Feestontbijt om de vakantie af te sluiten.... Pancakes met gebakken appeltjes. ZO lekker :)

Wij hebben genoten van onze maand, maar zijn ook wel blij dat we in wat rustiger vaarwater komen ;

4 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke theetjes hebben jullie uitgezocht! En voor een hele schappelijke prijs. Ik ga ook eens bij deze winkel kijken (maar dan online).
    En wat zie je er goed uit in je jurkje. Ik wilde het toch even zeggen. Ben zelf wat halfslachtig kh beperkter gaan eten, nog geen kilo eraf, maar heb wel al jouw (vroegere) posts erover gelezen en het is wel inspirerend. En ik zie toch ook regelmatig iets lekkers voorbij komen in de vorm van cake en chocomelk.... Ik blijf je posts erover lezen en hoop stapje voor stapje dichterbij te komen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke maand voor jullie.
    Leuke cadeaus, maar wat ik het mooiste vind is, dat jullie samen zo kunnen genieten! Het geeft een goed gevoel bij het lezen.

    Maak van november weer een heerlijke maand!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echte mannen kunnen appeltaart bakken. Althans dat is mijn definitie :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig om jouw maandfoto's te zien! Echt leuk gedaan.
    Aritha

    BeantwoordenVerwijderen