2 juli 2013

Volkoren lijnzaad pannenkoeken

De voorbereiding voor onze vakantie zijn in volle gang. We hopen naar Duitsland te gaan. Een nadeel, het brood daar vinden we echt niet lekker....dus dat word lekker veel witte broodjes eten. Helaas worden onze darmen daar niet gelukkig van. We zijn dus ook al druk aan het verzinnen hoe we zelf daar nog volkoren dingen kunnen maken. Volkorenmeel neem ik zelf mee, dus dan kunnen we veel maken.

Als experiment maakte ik van de week deze volkoren pannenkoeken vol met lijnzaad. Lijnzaad is erg goed voor je spijsvertering. Op zich zijn dit dus redelijk gezonde pannenkoeken. Ze waren heel erg snel op dit keer! Geen gemopper of zoiets over het lijnzaad... het werd bijna niet geproefd.
Voordeel van pannenkoeken vind ik dat ze als ontbijt, lunch of als warme maaltijd kan eten.
We hebben de afspraak dat er op de pannenkoeken om en om, iets gezonds (jam, kaas, spek, appelstroop, appel) en ongezonds (stroop, witte of bruine suiker) moet/mag. Dit omdat we hen graag willen leren wat gezond is en wat niet en dat ze het ook leren eten. Ik bak vaak kleinere pannenkoekjes zodat ze van alles wat kunnen nemen.

Recept Volkoren lijnzaad pannenkoeken
ligt aan je pan maat... zelfde hoeveelheid als je een pak koopt, alleen deze vullen meer

400 gram volkorenmeel
1 liter melk
100 gram lijnzaad
3 eieren
1 eetlepel olie

Doe de volkorenmeel in een kom en voeg 2/3 van de melk toe en mix dit goed.
Voeg dan de eieren en lijnzaad toe en mix weer goed.
Als laatst voeg je de olie en het restant melk toe en weer mix je dit goed.
Verhit de pan en doe er een schep van het beslag in.
Draai de pannenkoek om als de bovenkant droog is.
Bak de andere kant ook goudbruin.
Bewaar ze op een bord met deksel.

Eet smakelijk

2 opmerkingen:

  1. ziet er goed uit dit recept maar waar haal je de lijnzaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gebroken lijnzaad haal je bv in de AH, de gebroken lijnzaad van het merk ''Smaakt'' bij de ''superfood'' afdeling.

    BeantwoordenVerwijderen