Een tijdje geleden kwamen mijn ouders eten, niet zomaar eten....
we vierde een feestje. Nog ter ere van onze trouwdag.
Ze waren welkom in ons huis restaurant... voor een compleet 5 gangen diner.
Het meeste maakte ik zelf, zoals ook het toetje..
een trio van chocolade
Ja het is echt heel vervelend om hier te komen eten ;)
Het toetje bestond uit 3 onderdelen en deze witte chocolade panna cotta was er een van.
Het originele recept komt van de site Uit Pauline's Keuken,
Ik maakte hem net iets anders en iets simpeler ;)
Omdat deze verrukkelijke panna cotta onderdeel was van een groter geheel maakte ik de helft van onderstaand recept en deed dit in amuse glaasjes.
Het is een toetje wat het goed doet op feestdagen of bij feestelijke etentjes of als je gewoon eens je geliefden wil verwennen op een doordeweekse dag ....
Recept Witte chocolade panna cotta
4 personen
400 ml slagroom (ik nam houdbare slagroom, deze is beter bestand tegen hogere tempraturen en zal dus minder snel schiften)
100 ml melk4 blaadjes gelatine75 gr witte chocola1 vanille stokjechocolade saus (kant en klaar of maak het zelf van gelijke delen pure chocolade en slagroom)
flinke hand geroosterde en gezouten pecannoten
Week de gelatine blaadjes in ruim koud water.
Snijd de chocolade in kleine stukjes.
Breng de melk met de slagroom aan de kook.
Snijd het vanille stokje open en schraap het merg eruit. (van het stokje kan je makkelijk zelf vanillesuiker maken)
Laat de melk en de slagroom even doorkoken.
Haal dan de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer dit door de melk/slagroom.
Laat je gootsteen vol lopen met koud water.
Zet je pan erin en blijf goed roeren, zodat het zo snel mogelijk afkoelt.
Hak de pecannoten in wat grove stukken.
Voor het serveren giet je er wat chocolade saus op en garneer je met de pecannoten.
Ook maakt Pauline er gekarameliseerde pecannoten bij... die maakte ik niet en zo was het ook erg lekker.
Eet smakelijk!
mmmm Ilse wat zie ik hier toch lekkere dingen voorbijkomen ik ben zelf helemaal geen kok maar het begint hier toch te kriebelen en ik denk dat ik dan toch een paar recepten van je ga uitproberen
BeantwoordenVerwijderendaar zal mn man blij mee zijn die houd wel van iets aparts ik ben meer van het standaard koken een prak groente vlees aardappels (zoals moeders het deed).
Groetjes Marion
Hoi Marion
VerwijderenAls je graag anders wil gaan koken, gewoon met kleine stapjes beginnen!
Rn mislukken doet er in elke keuken wel eens iets!
Succes met kiezen als je wat gaat uitproberen!
Liefs Ilse
Hmm het lijkt me inderdaad heeeel vervelend om bij jullie te komen eten :-P
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het delen van dit recept, ik ga 'm onthouden voor onze marriage-night.
(Ik poste er vorig jaar een paar keer over, maar kreeg errug veel reacties uit de familie en kennissen kring, dus schrijft er nu nooit meer wat over. )
Liefs Marike
Hoi marike, wat jammer die reacties. Hoor dat wel vaker van bloggers... Jammer! Want ook door over zulke avonden te vertellen, kan je anderen inspireren. Zit er aan te denken om ook zoiets te gaan instellen...
VerwijderenAls je eens in de buurt bent Suzanne... MOET je langskomen ;)
BeantwoordenVerwijderen