6 mei 2015

Frittata met spinazie, kaas en noten

Het is altijd handig om een pak spinazie in je vriezer te hebben.
Ik gebruik veel spinazie uit de vriezer, door de lasagne saus, door een pasta saus, voor een stamppotje, maar laatst maakte ik deze frittata met spinazie... 


Door een gebrek aan groente in de groentela en geen trek in wat er in potten zat... verzon ik deze frittata. Heerlijk vonden wij hem... Boordevol met groente, rijk aan eiwitten en arm aan koolhydraten...


Deze frittata maakte met wat hamblokjes, deze kan je makkelijk weglaten, voeg dan wat extra champignons en noten toe. Ik heb een ideale pan die in de oven kan. Kan je dat nou niet,bak de frittata dan helemaal in de pan met een deksel erop. Zet het vuur laag en laat de frittata langzaam stollen. Als je het sneller klaar wil hebben, gebruik dan een bord om hem te kunnen draaien en aan de andere kant te bakken. Ik vind een frittata een ideaal gerecht voor bv op vakantie, quiche maken zonder oven is best lastig ;)... maar zo'n frittata lijkt heel erg op een quiche en je kan hem dus in een pan bakken.

Recept Frittata met spinazie, kaas en noten
2 personen

300 gram bevroren spinazieblokjes
150 gram champignons
bakje hamblokjes
1 ui
gemalen knoflook of een vers teentje wat je erboven perst
geraspte kaas (ik nam 2 soorten kaas, belegen en parmezaanse kaas)
handje cashewnoten
1 eetlepel geschaafde amandelen
4 eieren
100 ml slagroom 
peper en zout

Laat de spinazie ontdooien.
Verwarm de oven op 200 graden, als je hem niet in de oven zal bakken sla deze stap dan over.
Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes.
Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak hierin de ham goudbruin, voeg dan de ui en champignons toe, maal ook wat knoflook erbij.
Bak alles tot het goudbruin en gaar is.
Voeg dit alles toe aan de spinazie en roer alles door.


Klop in een andere kom de eieren, met de melk en wat peper en zout los.
Voeg dit ook toe aan het spinazie mengsel.
Verhit weer wat boter in een koekenpan en schenk het spinazie-ei mengsel in de pan.


Zet het gas laag en laat de onderkant goudbruin worden.
Rasp ondertussen wat kaas over de frittata en verdeel de noten over de kaas.


Als de onderkant goudbruin ins, zet je de pan in de oven en laat hem daar goudbruin worden. (zet je hem niet de oven, zet dan een deksel op de pan en laat de bovenkant stollen, evt kan je de frittata keren met een bord)


Eet smakelijk....


6 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heel lekker uit. Ik ga dit zeker maken op de camping. Wat een idee. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan Yvonne en fijn dat je er iets mee kan!

      Verwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit! Ik heb de fritatta's ook ontdekt, ga ook eens met spinazie aan de slag. Lekker snel klaar ook, dat vind ik ook wel handig soms.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super he...zo makkelijk en lekker... en ik vind het toch weer anders dan een quiche, terwijl de inhoud exact hetzelfde is....en dat snel klaar is super fijn :)

      Verwijderen
  3. Heerlijk hoor, zeker met de noten er in...
    Fijne woensdag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Mirjam!
      En idd die noten geven het net wat extra's
      Liefs Ilse

      Verwijderen