27 september 2016

Party Pizza's


Mini pizza's zijn ze niet schattig.... Ik maakte ze voor ons Party Buffet, maar ben eigenlijk van plan om ze snel weer te maken. Dan wil ik de bodems "kaal" invriezen, zodat ik de jongens bv op een woensdagmiddag kan trakteren op een pizzalunch. Of gewoon gezellig bij de borrel... Bevroren pizza beleggen met wat lekkere ingrediënten en afbakken maar... 


Recept Party Pizza's
25 stuks

Bodem:
300 ml water
200 gram volkoren meel
300 gram bloem
7 gram gist
10 gram zout
2 eetlepels pesto
tomatenpuree

Topping:
ham
kaas 
ananas

Kneed van het meel, bloem, de gist, het zout en de pesto een soepel deeg in 15 minuten. 
Dek het deeg af met een theedoek en laat het een uur rijzen. 
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter. 
Steek met een vorm van 10 cm doorsnee cirkels uit.



Besmeer de cirkel met wat tomatenpuree en leg ze op een bakplaat. 


Je zal meerdere bakplaten moeten gebruiken, als je eerste bakplaat vol ligt bak de party pizza's dan in 5 minuten voor. 
Verwerk zo al je deeg, je zal het soms opnieuw moeten uitrollen. 
Laat de kleine pizza's afkoelen op een rooster. 


Vanaf nu kan je ze invriezen of verder gaan met beleggen.
Als je ze invriest, hoef je ze niet perse te laten ontdooien voor je ze verder verwerkt. 
Beleg de pizza's met wat ham, kaas, ananas of andere ingrediënten die je lekker vind.
Bak de pizza's nog eens 5-7 minuten af op 250 graden zodat ze warm zijn en de kaas goudbruin is. 


Deze kleine schatjes waren zo weg... 


6 opmerkingen:

  1. Heel erg leuk idee. Ga ik binnenkort ook eens proberen. Veel gezonder en lekkerder...een zelfgemaakte mini-pizza.
    Bedankt voor de tip...dacht dat het meer werk zou zijn;))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi dank je :)
      EN inderdaad het valt best wel mee hoeveel werk het is!
      Succes ermee

      Verwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit. Inderdaad ook lekker voor de woensdagmiddag. Misschien een domme vraag, maar gebruik je gedroogde gist?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik idd gedroogde gist. ..ennuhh willemien... domme vragen bestaan niet!!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  3. Om deeg te maken moet er denk ik ook water bij of niet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhhhh domdomdom... idd hoor... het staat er bij hoor :)
      Dank je voor je opmerkzaamheid!

      Verwijderen