21 april 2017

Bokkepootjestaart


Vandaag voor mij een "gouwe ouwe" taart op mijn blog!
Ik denk dat bijna hem wel iedereen hem kent of wel eens gemaakt heeft. En toch wilde ik deze taart op mijn blog hebben. 


Ik vind het een ideale taart, een taart zonder te bakken, kant en klare producten. Dus snel klaar. Enige nadeel, hij heeft een plekje in de koelkast nodig... met verjaardagen is dat nog wel eens lastig. Maar goed de smaak en altijd lekker!


Herkenbaar voor iemand met een verjaardag?

Recept Bokkepootjes taart

1 boerencake
2,5 verpakking bokkepootjes
500 ml slagroom
50 gram suiker
2 zakjes klopfix
100 gram advocaat

Snijd de cake in plakken (gewoon normale plakken).


Bedek een springvorm met bakpapier, ik gebruikte mijn vierkante springvorm omdat dat er zo leuk uitziet. Maar een ronde kan uiteraard ook. 
Leg de cakeplakken als bodem in de springvorm. 


Halveer bokkepootjes en zet deze rechtop tegen de wanden van de springvorm. 
Hak de bokkepootjes die overhoud grof.
Klop de slagroom stijf samen met de suiker en klopfix. 
Spatel rustig de advocaat door de slagroom heen. 


Verdeel de helft van het slagroom-advocaat mengsel over de bodem van de taart. 
Daaroverheen verdeel je de helft van de gehakte bokkepootjes. 


Herhaal dit nog een keer en klaar is je taart. 
Zet hem om op te stijven een uurtje in de koelkast en daarna kan je hem je visite voorzetten. 


Bij ons een gewaardeerde taart maar, maak hem niet bij alle verjaardagen. Soms maak ik hem weer eens voor de afwisseling. 




4 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit!
    Ik heb twee taartvormen met een deksel (van de Lidl). Ideaal want hier is het ook altijd nogal een volle boel in de koelkast met een feestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ben ik blij met dit recept. Leuk en begrijpelijk. Ga ik proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ken deze niet, het ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen