29 september 2017

Crepes

Crepes.. je weet wel van die hele dunne Franse pannenkoeken. Nooit gemaakt of nodig gehad. Want met onze Hollandse pannenkoeken kan het ook toch ;)! En toch wilde ik het een keer proberen en ik had ze nodig voor een ander recept wat binnenkort online komt. Moeilijk is het niet en lekker zeker wel!


Goede foto's heb ik er niet van, omdat ik daarna gelijk verder ging met het recept en ze helemaal vergat. Maar het idee is vast wel duidelijk ;).

Recept Crepes


240 water
240 melk
4 eieren
180 gram bloem
snuf zout

Mix het water, de melk en de eieren.
Klop ze goed los en voeg dan het bloem en het zout toe. 
Mix weer goed zodat je een glad beslag hebt. 
Dek de kom af en zet hem een half uur in de koelkast.


Verwarm in een koekenpan of crepes pan een beetje boter. 
Schenk daarna een klein beetje van het dunne beslag in de pan.
Laat het beslag rond "lopen" zodat je een dun laagje in de pan hebt.
Let op dit moeten echte dunne pannenkoeken zijn. 
Draai ze voorzichtig om als de bovenkant helemaal droog is. 
Laat de andere kant nog even kleuren en klaar is je crepes. 
Heerlijk om in toetjes te verwerken... 
Vouw ze in een kwart, verdeel er rijkelijk seizoensfruit over en een bolletje ijs... 
Smullen maar!

Kunnen jullie al raden waar ik de crepes in verwerkte?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten