6 oktober 2017

Bosvruchten pannenkoekentaart

Pannenkoekentaart, ik had hem al geregeld voorbij zien komen op blogs en sociale media... Toen onze oven stuk was en ik een lekker toetje wilde maken op een zondagmiddag, "bakte" ik deze taart. Super simpel en lekker!


Omdat deze taart voor ons een toetje was, liet ik hem laag en bakte ik niet zulke grote pannenkoeken. Hoe groter de taart hoe meer pannenkoeken je nodig hebt. Ik las ergens het advies om deze taart met crepes te maken. Dus dat heb ik gedaan, binnenkort maak ik er nog eentje alleen dan met "normale" pannenkoeken. Eens kijken wat lekkerder en makkelijker is. Voordeel van deze taart is dat je dus makkelijk kan variëren met de grote.


Zo leuk al die laagjes!


Recept Bosvruchten pannenkoekentaart


crêpes, volgens dit recept (ik gebruikte maar de helft van het recept)
bosvruchten of aardbeien jam
fruit (ik nam aardbeien, frambozen, blauwe bessen en druiven, ander fruit kan natuurlijk ook)
amandelschaafsel
poedersuiker

Bak de crêpes dun en laat ze afkoelen.
Leg de onderste crêpe op taartschaal of bord waar je je taart op wil serveren.


Besmeer de crêpe met een dun laagje jam. 
Leg de volgende er bovenop en besmeer ook deze met een laagje jam. 


De jam moet een dunne laag zijn, maar ook weer niet te dun... je mag aan de zijkant een laagje jam zien zitten. 
Bouw zo je taart op, crepe voor crepe, laagje jam voor laagje jam.


De bovenste besmeer je niet met jam, maar beleg je met het verse fruit. 
Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. 
Bestrooi de taart met poedersuiker en het amandelschaafsel. 



Heerlijk voor bij de koffie of als toetje, met een lekker toef slagroom!


Heb jij wel eens een pannenkoekentaart gemaakt? Welke andere smaak moet ik uitproberen?

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee! Het ziet er heerlijk uit! Misschien ook lekker om er iets van (slag)room tussen te doen? Of een variant met appel te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er smakelijk uit, heerlijk! :)

    BeantwoordenVerwijderen