2 april 2018

Chocolade spiraal broodjes



Begin februari kwam er een blog online over suikerbroodjes, daarin beloofde ik dat er nog meer varianten voorbij zouden komen. Ondertussen kwamen de pizzabroodjes ook al online en vandaag de chocoladebroodjes :). 



De mannen zijn hier zoetekauwen en klagen dus niet als ze deze broodjes in hun lunchbox vinden. 

Recept Chocolade spiraal broodjes


750 gram bloem
400 gram water
10 gram gist
8 gram zout

Voor de vulling:
150 gram chocoladedruppels of gehakte chocolade
wat gehakte nootjes of nougatine

Kneed met de hand of in een kneedmachine van alle ingredienten in een kwartier een soepel deeg. 
Zet het deeg warm en afgedekt weg, laat het zo een uur rijzen. 
Hak ondertussen de chocolade en de noten.
Als je met je vinger in het deeg prikt en er blijft een gat achter, dan is het genoeg gerezen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Rol de het deeg uit tot een grote langwerpige lap van ongeveer 1,5 cm dik.
Verdeel hier overheen de chocolade.



Rol het deeg deeg losjes op tot een brede rol. 
Snijd er plakken vanaf van ongeveer 2-3 cm. 
Zet de op de snijkant op een bakplaat met daarop bakpapier.


Bestrooi de  broodjes met wat nougatine of nootjes. 


Bak de broodjes goudbruin en gaar in 15-20 minuten in het midden van de oven. 

Laat ze afkoelen op een rooster. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten