20 september 2018

Gastblog Maaike: Vrienden en ontbijtjes



Terwijl ik dit schrijf zit in te genieten van een Ontbijtje bij Villa Augustus, een restaurant annex hotel hier in het mooie Dordtse. Ik kijk uit over de moestuin waar een gedeelte van de ingrediënten voor de keuken worden gekweekt, de zon straalt schuin over de cavolo nero. Al mijmerend over het laatste recept dat ik daarmee maakte, valt mijn oog op een gezelschap waarvan met name de dame wel erg netjes gekleed is voor een reguliere ochtendwandeling: er gaat blijkbaar getrouwd worden vandaag en de tuin van De Villa is verkozen tot achtergronddecor. Haar witte jurk steekt af tegen het krullerig groen van de prinsessenboontjes.

Zo lief nog, dat naïeve toeleven naar de bruiloftsdag. Beetje jammer dat niet iedereen door heeft dat dat eerder de start is van een leven lang hard werken, dan een afsluiting van een tijdje flink bezig zijn met de mooiste trouwjurk, de perfecte locatie en smaakvolste bruidstaart.

Begrijp me goed: ik ben al een tijd getrouwd. Ook ik ben min of meer naar de bruiloft toegeleefd en had ideeën over een leven dat soepeltjes verliep omdat ‘de’ keuze nu eenmaal gemaakt werd.
Maar het leven is best grappig. Want waar het accent op ligt (de trouwerij) is een rustpunt vergeleken met alles wat daarna komt. I’m telling you. En als je dan ook nog besluit pleegkinderen in huis te nemen - dan is niks meer voorspelbaar.

Die open blik als je in een huwelijk stapt is trouwens ook een zegen. Net als de ietwat naïeve houding als je je bedenkt dat je wel ruimte in hart en huis hebt voor een kindje dat dat op dat moment goed gebruiken kan.
Als je in de toekomst kon kijken zou dat over het algemeen behoorlijk verlammend werken. (Ik heb dat zelfs in retrospectie als ik me bedenk welke achtbanen we al achter de rug hebben.)

En toch zetten mensen nog steeds die stap. Trouwen. Kinderen krijgen. Pleegouder worden. Contact zoeken en een plekje in de wereld mooier willen maken. Zo zijn we óók gemaakt.
En het mooie is dat we vaak meer kunnen dan we van tevoren konden denken. Blijk je restjes moed te hebben op plekken waarvan je niet eens wist dat je daar een opbergplek had. Blijkt een pleegkind op het moment dat je denkt dat deze onbereikbaar ver weg is, ineens op je schoot te kruipen en een stukje kwetsbaar van zichzelf te laten zien. Blijken vrienden meer te zien dan jij, en kunnen ze op exact een moment waarop je dat nodig had, aanschuiven voor een ontbijtje. Bij De Villa* bijvoorbeeld.

*Dit bericht is niet gesponsord. Maar mocht iemand die wat te zeggen heeft bij De Villa dit lezen: ik sta open voor een samenwerkingsverband hoor.


__________________________


Bedankt Maaike voor je bijdrage... Heerlijk om te lezen en wat heb je gelijk... Wat voelt zo'n bruiloft als een afsluiting van zo'n periode... terwijl het eigenlijk de start is. De start van diverse achtbanen, want ja wij hebben ze ook gehad. 

Zoals jullie lezen heeft Maaike ook haar eigen bedrijf Slip of the mind. Klik eens door om te kijken wat ze zoal doet en maakte. Een beetje reallife meekijken in het leven van een cateraar die ook nog pleegzorgmoeder is? Volg haar op instagram slip_of_the_mind. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten