30 augustus 2017

Cold brew ice tea

Omdat de schoolvakanties begonnen zijn betekend het niet dat het geen zomer meer is. Dus vandaag nog een lekker zomers receptje voor jullie. Ice tea, cold brew en home made. Zo 3 Engelse termen in 1 zin. Maar ja soms klinkt het gewoon net wat lekkerder of mooier.  Maar zelfgemaakte en koud gezette ijsthee dus ;). 


Het principe is heel simpel.Neem flink wat koud water, voeg je lievelingsthee er aan toe. Zet deze een nacht of langer in de koelkast en klaar is je Ice tea. Suiker of honing toevoegen is niet nodig. Het koude water zorgt voor veel minder bittere smaken. Dus proef eerst voor je een zoet stof wil toevoegen!


Ik gebruikte voor deze thee de lavendel/kamille thee van Celestial. Heerlijk fris en zomers. Op een  halve liter water gebruikte ik 1 zakje thee. 


Lekker!!! En goedgekeurd door... nou ja gewoon mezelf :). Het is natuurlijk niet te vergelijken met Ice tea uit de winkel, maar bekijk dan even goed het etiket en dan weet je waarom de smaken verschillen. 


Doe je al mee met de winactie van afgelopen week? Je kan nog mee doen en 1 set van de 3 pakketjes van 4 theesmaken winnen. Lees hier wat je moet doen om mee te kunnen doen met de winactie. 


~de thee in deze post werd gesponsord door Kroon op het werk en Celestial Seasoning~

1 opmerking:

  1. Leuke tip! Dank!
    Ik maak nog wel eens met munt ijsthee. Dat is ook heel lekker en verfrissend.

    BeantwoordenVerwijderen