16 februari 2018

Pizza spiraal broodjes

Begin februari kwam er een blog online over suikerbroodjes, daarin beloofde ik dat er nog meer varianten voorbij zouden komen. Daarom vandaag de 2e variant.... pizzabroodjes :). Eigenlijk had ik de broodjes wat meer willen verdelen over de "maanden". Omdat ik flink aan het tobben ben geweest met de griep, heb ik geen nieuwe recepten kunnen koken en deel ik dus dingen die al klaar stonden. 
Vandaag dus deze broodjes... 


Alsof je een stukje pizza bij je hebt in je lunchbox. Ze zijn ook heel erg leuk om te gebruiken bij bv een feestje of een brunch. Qua vulling kan je naar hartenlust variëren... Ik koos voor de meest traditionele keuze ham, kaas en tomatensaus. Hier liggen ze in de vriezer en worden ze geregeld in de lunchboxen van de mannen gestopt.


Recept Pizza spiraal broodjes


750 gram bloem
400 gram water
10 gram gist
8 gram zout

Voor de vulling:
tomatenpuree
ham
kaas
Italiaanse kruiden

Kneed met de hand of in een kneedmachine van alle ingredienten in een kwartier een soepel deeg. 
Zet het deeg warm en afgedekt weg, laat het zo een uur rijzen. 
Snijd ondertussen de ham in plakjes en rasp de kaas, of snijd de plakken wat kleiner. 
Als je met je vinger in het deeg prikt en er blijft een gat achter, dan is het genoeg gerezen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Rol de het deeg uit tot een grote langwerpige lap van ongeveer 1,5 cm dik.
Verdeel hier overheen een laagje tomatenpuree en een eetlepel Italiaanse kruiden. 
Daaroverheen verdeel je de ham en kaas. 



Rol het deeg deeg losjes op tot een brede rol. 
Snijd er plakken vanaf van ongeveer 2-3 cm. 
Zet de op de snijkant op een bakplaat met daarop bakpapier.


Bak de broodjes goudbruin en gaar in 15-20 minuten in het midden van de oven. 
Laat ze afkoelen op een rooster. 


Eet smakelijk!



1 opmerking:

  1. Ziet er heerlijk uit! Kun je deze, en de andere broodjes, evt ook goed invriezen?

    BeantwoordenVerwijderen