3 oktober 2018

Oreotaart


Stoere jarige jongens verdienen lekkere taarten!

Zo maakte ik deze simpele taart... Ik zeg simpel omdat de bodem een cake is en er verder niet veel ingewikkelds aan is. Het leuke is dat hij er geweldig uit ziet en hier veel reacties opriep!


Recept Oreotaart

200 gram roomboter  (op kamertemperatuur ) 
200 gram suiker
200 gram bloem
4 eieren
8 gram bakpoeder
snuf zout
100 gram chocolade druppels
100 gram chocolade
1 pot mini oreo koekjes

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier.
Doe de boter met de suiker in een kom en mix deze romig in 3-5 minuten. 
Voeg terwijl je doormixt een voor een de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei opgenomen is. 
Daarna voeg je in 3 delen het bloem, bakpoeder en het zout toe. 
Mix het gehele mengsel in 5 minuten licht en luchtig. 
Roer 100 gram chocolade druppels door het beslag. 
Heb je geen chocolade druppels, geen probleem, hak dan 100 gram chocolade fijn.


Ik gebruikt een ronde vorm, dat vind ik een super leuk effect hebben, lijkt gelijk meer een taart te zijn. 
Bak de cake in het midden van de oven gaar in 60 minuten. 
Een cake is gaar als je er met een sate prikker in prikt en deze er schoon uitkomt. 
Laat de cake afkoelen op een rooster. 
Smelt ondertussen 100 gram chocolade. 
Als deze gesmolten is verdeel hem dan over de cake. 
Verdeel de koekjes over de bovenkant en ja dat mag best een flinke berg zijn :). 


2 opmerkingen:

  1. In plaats van gehakte chocolade kun je ook pure hagelslag nemen. Ik gooi vaak een derde van een pak pure hagelslag door een cakebeslag. Dan heb je stratiacella-cake :)

    BeantwoordenVerwijderen