21 november 2012

Gevulde paprika


Als we op vakantie zijn is het normaal gesproken afzien qua koken en bakken, maar afgelopen zomer hadden we een huisje met een top-oven. Wat zou het jammer zijn geweest als we die niet hadden gebruikt, dat kon niet. 
De paprika's waren daar op dat moment voordelig en dus ben ik met een paprika aan de slag gegaan. Had wel eens gehoord van gevulde paprika's, maar nog nooit gemaakt. In de recepten die ik wel eens tegen kwam zat altijd rijst in en dat wilde ik ivm het Gokken niet, dus ben toen gaan experimenteren met wat en hoe. Leuk om op vakantie iets nieuws te proberen. Het lukte zo goed dat ik geregeld nog een gevulde paprika eet, snel, makkelijk en lekker!

Als ik een gevulde paprika eet is hij nooit het zelfde. Ik kijk goed wat ik in mijn koelkast heb liggen en daar ga ik mee aan de slag. Wat kan je allemaal in je paprika doen:
  • geruld gehakt
  • uitgebakken spekjes
  • hamreepjes
  • fijn gesneden uitje
  • knoflook
  • olijven
  • kaasblokjes
  • stukjes zongedroogde tomaten
  • gesneden paprika
  • gesneden tomaatjes
  • pijnboompitten
  • lenteuitjes
Kies een paar ingredienten uit en ga aan de slag. Ik meng altijd 1 ei en een flinke scheut slagroom met wat peper en zout en doe dit over de vulling van de paprika. Dat zakt er dan tussen, beetje geraspte kaas en vervolgens 20 minuten op 200 graden in de oven.
Je kan het combineren met wat gekookte pasta of rijst en een groene salade. Een stuk brood erbij is ook heerlijk. Als je snoeppaprika's of hele kleine paprika's vult kan je ze als voorgerecht of borrelhapje eten.

Smullen maar!!



4 opmerkingen:

  1. Hoi Ilse,

    Vanavond hebben wij de gevulde paprika's op en ze waren heerlijk gevuld met spekjes, champignons,ui,erwten, en kaas erover heen hmmm.

    Groetjes Heidy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het heidy
      Wat leuk! Fijn dat 't lekker was
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  2. Hmm zit zo eens door je blog te bladeren...
    wat veel lekkere ideeen en toevallig oko precies wat ik zocht: homemade cruesli zoals ik dat graag zou zien.
    (niet te veel suiker, niet te veel tarwe maar ook niet saai)

    hier de gevulde paprikas vaak met pittig gekruid gehakt, groenteleftovers uit de koelkast en dan ipv gewone kaas bovenop blokjes fetakaas
    smelt niet maar wordt juist een beetje krokant..

    zowel bij man als dochter favoriet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Saskia,
      Wat leuk dat je even komt bladeren ;).
      Fin dat je recepten vind waar je wat mee kan!
      Dat doet me goed...
      Liefs Ilse

      Verwijderen