Recept Champignonsoep
1 persoon
100 gram champignons (of gemengde paddestoelen)
1 sjalotje
1 eetlepel roomboter
verse kruiden
peper, zout
half knoflook teentje
witte wijn
50 ml slagroom
100 ml bouillon (het liefst vers, anders van een blokje)
1 plak ham
Bak de champignons, met de ui en knoflook in de boter gaar.
Blus af met een klein scheutje wijn.
Voeg de slagroom en de bouillon toe.
Goed roeren en doorverwarmen.
Voeg verse kruiden toe (denk aan peterselie, bieslook, maar basilicum en oregano zou ook kunnen) en maal wat verse peper en zout erboven.
Rol de plak ham op en snij er kleine reepjes van.
Schenk de soep in een kom en leg de ham erin.
Eet smakelijk!
1 sjalotje
1 eetlepel roomboter
verse kruiden
peper, zout
half knoflook teentje
witte wijn
50 ml slagroom
100 ml bouillon (het liefst vers, anders van een blokje)
1 plak ham
Bak de champignons, met de ui en knoflook in de boter gaar.
Blus af met een klein scheutje wijn.
Voeg de slagroom en de bouillon toe.
Goed roeren en doorverwarmen.
Voeg verse kruiden toe (denk aan peterselie, bieslook, maar basilicum en oregano zou ook kunnen) en maal wat verse peper en zout erboven.
Rol de plak ham op en snij er kleine reepjes van.
Schenk de soep in een kom en leg de ham erin.
Eet smakelijk!
ik houdt niet zo van champignons maar dit soepje oogt smakkelijk uit..vindt zo leuk u zelf gemaakte recepten..en makkelijk om te doen...thanks
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je complimenten!
VerwijderenSoepje is erg lekker, maar smaakt natuurlijk wel naar champignons ;)
Probeer m'n recepten niet allemaal ingewikkeld te maken
Deze soep wil ik maken in het weekend. Maar er staat 100ml bouillon, hoe bedoel je dat en welke bouillon gebruik jij?
BeantwoordenVerwijderenEr zijn bij reform/gezondheidswinkels E nummervrije bouillon blokjes te krijgen. Even kijken voor hoeveel nl deze geschikt zijn en om rekenen naar de benodigde hoeveelheid. Soms gebruik ik verse bouillon en anders van een blokje
Verwijderen