28 maart 2013

Gevulde tomaat

Wij gaan al jaren met veel plezier mee met het gehuwden weekend van onze kerk. Altijd goed om samen met andere stellen je te buigen over onderwerpen die je tegen komt in het huwelijk. 
Maar ook het weg zijn is heerlijk. Even niks hoeven te doen en toch ook weer thuis komen met een rugzakje vol met geestelijk en praktische informatie. 

Tijdens deze weekenden worden we altijd culinair voorzien door de kookploeg en voor een kookfan als ik is het ieder jaar weer een uitdaging om alvast even in de keuken te gluren en te kijken in de keuken van een andere kok.

Ieder jaar is het weer heerlijk en kom ik weer thuis met nieuwe ideeen en smaken.

Zo ook deze gevulde tomaat. Hij werd gemaakt door Joop en Sjanie en daarna nog vele malen door mij. In alle soorten en maten. Mini gevulde tomaatjes als  amuse, wat grotere als voorgerecht of gewoon een hele grote tomaat met een heerlijk stuk brood erbij als lunch.


Dit simpele recept wilde ik jullie niet onthouden, maar het komt niet uit mijn eigen koker.





Recept Gevulde tomaat

4 personen

4 tomaten

4 plakken ham
100 gram champignons
1 ui
peper en zout
gedroogde oregano
half bakje roomkaas met kruiden (boursin/paturain/welk ander merk je ook hebt)

Snijd de champignons en ui in hele kleine blokjes van ongeveer een halve cm bij een halve cm, kleiner mag zelfs ook nog. 

De plakken ham snijd je ook fijn.
Hol de tomaat uit. Zet deze op hun kop op een keukenpapiertje om uit te lekken.
Bak in een beetje olie de ham, champignons en ui tot deze gaar zijn. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
Voeg nu het halve bakje roomkaas toe en warm door.
Mocht het te weinig zijn naar je idee dan doe je er nog wat roomkaas bij.
Zet de tomaten weer recht op en strooi aan de binnenkant wat gedroogde oregano en een beetje peper.
Als het ham-roomkaasmengsel goed warm is schep je deze in de tomaten en je kunt ze serveren.

Lekker als voorafje of met een snee geroosterd brood



3 opmerkingen:

  1. Hmmm, dat klinkt lekker zeg! En ook niet al te moeilijk gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is inderdaad erg lekker! En inderdaad niet moeilijk!
      Eet smakelijk!

      Verwijderen
  2. Gisteren gemaakt als voorgerecht. Ik had het nog even in de oven gedaan. Geslaagd, alleen had ik er zelf te weinig peper/zout doorgedaan. Volgende keer zal ik meer doen. Bedankt voor dit recept!

    BeantwoordenVerwijderen