2 maart 2013

Knoflook-garnalen

Een tijd geleden zijn we samen uit eten geweest voor mijn 30ste verjaardag. Leuk om eens samen te zijn en te genieten van eten wat door anderen met de grootste zorg voor ons bereid is. Hans is dol op vis en kiest dus eigenlijk altijd voor vis. In dit geval een voorgerecht met garnalen en knoflook... veeeeeel knoflook! 
Hij vond het heerlijk en vroeg me om het eens na te maken. Na meerdere pogingen was het raak. Het zal zeker nog vaker op tafel komen, als voorgerecht, bij een salade of op een feestbord
Ik gebruikte garnalen uit de vriezer, die al voor gekookt waren. Uiteraard kan je het ook bereiden met verse garnalen, ik vond het makkelijker om een zak in de vriezer te hebben, zodat ik ze kan pakken wanneer ik ze nodig heb.


Recept Knoflook-garnalen
1 persoon

15-20 garnalen (of een hoeveelheid die je nodig denkt te hebben)
1-2 teentjes knoflook
scheutje witte wijn
scheutje ketjap
lente-uitje
olijfolie

Snijd de knoflook in hele kleine stukjes of pers hem uit.
Verhit de olijfolie in een pan en smoor hierin de knoflook voor een minuutje. 
Bak de garnalen mee tot ze gaar zijn.
Blus het geheel af met een heel klein scheutje witte wijn en ketjap.
Bak het tot het vocht is verdampt.
Leg de garnalen in een schaaltje en strooi er wat gesneden lente-ui overheen.
Serveer het met een stuk stokbrood en wat sla.

Eet smakelijk!




4 opmerkingen:

  1. ... als er nou geen gernalen in zaten ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dan lijkt t mij ook heerlijk ;)
      Je zou 't evt ook met kip kunnen maken ....

      Verwijderen
  2. Welke van de 100 soorte witte wijn haha
    Gr danny
    D.bens0404@live.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Danny,
      Welke witte wijn maakt eigenlijk niet uit, ik pak altijd maar net wat er open staat..,en heb gemerkt dat dat geen verschil maakt!
      Groetjes

      Verwijderen