3 april 2013

Gebakken zalm met witte-wijnsaus

Alweer een recept met vis? Moet niet gekker worden.... ;)
Vind het erg leuk om te variëren met vis, ook al vind ik het niet lekker. Wel vind ik het erg lastig om het goed op smaak te krijgen omdat ik het niet kan proeven. Gelukkig gaat het vaak wel goed en anders hoor ik het vast ook wel.

Recept Gebakken zalm met witte-wijnsaus
1 persoon

1 zalmfilet of moot
125 ml witte wijn
1 teentje knoflook
1 bosuitje
3-4 eetlepels crème fraich
bouillonblokje of verse bouillon
peper en zout
evt. viskruiden

Kruid de zalm met viskruiden of peper en zout.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Verwarm wat boter in de pan en bak hem in 5-8 minuten gaar.
Verwarm ondertussen in een ander pannetje wat olijfolie.
Fruit hier het bosuitje in en pers de knoflook er boven.
Blus het geheel af met de wijn en laat het wat inkoken.
Voeg dan de creme fraich en het bouillonblokje toe. 
Als alles goed is gemengd laat je het zachtjes in ongeveer 5 minuten inkoken.
Afmaken met wat peper en zout.
Leg de zalm op een bord en verdeel er wat saus overheen.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen