7 mei 2013

Andijviequiche met appel, noten en spekjes

Vooruit nog een andijviequiche....
...gewoon omdat 't kan!




Een tijdje geleden maakte ik een quiche met laagjes tomaat. Heerlijk, maar manlief houdt niet zo van tomaat... tja... dus dan maak ik graag iets anders klaar. Eigenlijk heb ik hem gemaakt zoals ik ook stampot rauwe andijvie maak, met nootjes, spekjes en blokjes appel, alleen dan zonder aardappels.

Recept Andijviequiche met appel, noten en spekjes
2 personen

500-600 gram andijvie

150 gram spekjes
handje gemengde rauwe noten
1 appel
2 eieren
100 ml slagroom
peper en zout
1 bol mozzarella
evt wat rozijntjes

Snijd andijvie in fijne reepjes en was het goed. 
Doe de andijvie in een pan of schaal (doe het altijd in een slacentrifuge, dan heb je ook gelijk een vergiet) en giet er gekookt water op.
Laat dit 4 minuten staan, giet dan het water af.
Doe de andijvie in een vergiet en zet er iets zwaars op zodat het meeste vocht eruit loopt. Dit zou je zelf een paar uur van te voren klaar kunnen zetten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak in een droge koekenpan de spekjes krokant.
Snijd de appel in blokjes.
Snijd ook de mozzarella in grove stukken.
Meng de andijvie met de spekjes, noten en appelblokjes.
Doe dit in een ovenschaal.
Klop de eieren met de slagroom, peper en zout los en giet dit over de quiche. 
Verdeel de mozzarella eroverheen.
Bak de quiche in 30 minuten gaar en bruin!

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen