3 mei 2013

Is slagroom, roomboter, noten, enz... ongezond

Geregeld krijg ik de vraag hoe het zit met al die slagroom, roomboter en andere dingen waar we ooit allemaal van geleerd hebben dat ze ongezond zijn. Is dat nou echt gezond? Is het niet heel erg slecht voor je cholestrol? 
Er werd inderdaad altijd geleerd dat je ver bij zulke stoffen vandaan moest blijven. Er zijn ondertussen nieuwere studies die anders zeggen. Daarom zijn wij ook over gestapt op het gebruik van slagroom, roomboter, eieren en noten.
Manlief valt in een risicogroep voor een te hoog cholestrol. Heeft hij gelukkig nooit gehad, maar toch word hij geregeld geprikt. Er zat een aantal jaar tussen, maar zijn cholestrol was juist gezakt. Terwijl we nu juist veel eieren, slagroom en roomboter gebruiken. Bijzonder want het was toch een  'gok' om anders te gaan eten dan je altijd geleerd is. 

Hier onder een link waarin het allemaal heel duidelijk word uitgelegd!

http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2012/06/verzadigd-vet-is-gezond.html


Wat vinden jullie hiervan?
Eten jullie veel vetten?2 opmerkingen:

 1. Wij gebruiken zo veel mogelijk 'pure' dingen, dus niet van die boter waar de fabriek zg 'gezonde' zaken aan heeft toegevoegd enz. Verder gewoon alles met mate en we voelen ons er prima bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Onder de knotwilg! wat een gezellige naam toch altijd ;)
   Super wat goed! Ik kijk inderdaad ook zoveel mogelijk naar de basis/pure producten. Dus niet uit een pakje of waar inderdaad 'gezonde' dingen aan toe gevoegd zijn....
   Fijn om te weten

   Verwijderen