11 juni 2013

Italiaanse balletjes met een paprika-tomatensaus

Soms heb ik zin om m'n standaard gerechten eens anders uit te voeren. Zo ook deze keer met spaghetti. 
Ik maakte Italiaanse gehaktballetjes en maakte een saus met paprika en tomaat. Zo hadden we toch spaghetti, maar op een totaal andere manier.

Recept Italiaanse balletjes met een paprika-tomatensaus
2 personen

voor de balletjes:
250 gram rundergehakt
eetlepel pijnboompitten
2 eetlepels Italiaanse kruiden
gehaktkruiden naar smaak

voor de saus:
1 blikje gepelde tomaten
1 blikje gezeefde tomaten
1 paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel Italiaanse kruiden
scheutje slagroom
scheutje rode wijn

Snijd de ui, paprika en knoflook fijn.
Bak deze in wat olijfolie glazig en blus af met wat rode wijn.
Voeg dan de kruiden, de gezeefde en gepelde tomaten toe en laat dit minimaal 1 uur zachtjes pruttelen.
De saus kan je makkelijk van te voren maken en later weer opwarmen.
Draai van alle ingrediënten die ik beschreef voor de balletjes, kleine gehaktballetjes van de grootte van een golfballetje. 
Bak deze in olijfolie gaar in 15 minuten.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Roer als laatst een scheutje slagroom door de saus.
Schep de pasta op het bord, daarop de saus en bovenop de balletjes.
Serveer met sla en een stuk brood.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten