16 september 2013

Moestuintje in de herfst

De herfst is heel plotseling ingevallen en we merken dat dat een flinke omslag is voor de groentes... De krootjes groeien minder goed, dan gehoopt. De aubergine die eindelijk begon te bloeien, staat moedig te strijden... de andijvie doet het heel erg goed en groeit stoer door. De rucola groeit minder hard aan, maar lijkt verder geen last te hebben van het slechte weer. De laatste courgette is geplukt en tot een heerlijke soep omgetoverd.

De nieuwe fruitboompjes staan er mooi en fris bij, tenminste iemand die blij is met zoveel water ;)

Alles wat in de potten zat is uitgebloeid of dood gegaan aan een overvloed van regen.
De frambozen die we na onze vakantie aanplantte die doen het goed, erg goed zelfs. Het is een herfstframboos en we eten nu iedere dag wel een paar overheerlijk frambozen. 

Volgend jaar toch maar wat eerder beginnen met voorzaaien.


Vorige week heb ik het eerste al geplant... nu al? Zullen jullie wel je wel afvragen.Ja nu al! Knoflook heb ik geplant en die hoop ik volgend voorjaar/zomer te kunnen oogsten. Knoflook heeft een flinke natte en koude periode nodig. Nou die krijgen ze wel hier in Nederland. Het is heel simpel. 
Je neemt van een bol knoflook een aantal grote tenen en plant deze met een tussenruimte van 10 cm op een diepte van 5 cm. Iedere teen zal een nieuwe bol gaan vormen. Als het goed is gaan ze ook blad aanmaken, als dat helemaal verdort is is de knoflook klaar om te oogsten. 

Ik ben erg benieuwd! We wachten vol spanning af, wat er gaat gebeureen met die 7 tenen die ik in de grond heb gestopt....

wordt vervolgd ;)

1 opmerking:

 1. Hoi vrouwtje,
  Nou, bij ons was de oogst niet zo heftig. Maar we hebben ook weinig tijd gehad om veel te poten, zaaien en leggen.
  Ben momenteel wel bezig met sperziebonen verwerken en snijboontjes, we eten dan vanavond lekker snijboontjes.
  Krootjes waren inderdaad heel karig. Maar wie het kleine niet eert..... dus dat wordt lekker een bieten salade.
  Geniet van wat er nog komen gaat en veel liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen