8 oktober 2013

Is jouw zuurdesem wat je duur in de winkel koopt, wel echt zuurdesem???

Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen, ietsje anders  en ook ietsje duurder. Brood zoals het vroeger was. Maar ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken. Maar hoe? De Keuringsdienst staat vroeg op, want de truc van de industriële bakker is moeilijk te achterhalen.

Klik hier voor het "onderzoek" van Keuringsdienst van waarde

4 opmerkingen:

 1. Gewoon zelf bakken joh, weet je zeker wat er in zit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe ik ook wel... Hoop wat volgers/lezers van informatie te voorzien en moet eerlijk bekennen dat ik toch wel weer geschokt was door het bedrog... Boycotten dus die troep en inderdaad lekker zelf de keuken in en investeren ;)

   Verwijderen
 2. Ik schrok er vorige week ook van toen ik de aflevering zag. Ik had een collega die het altijd van de biologische bakker op de markt bij ons in de stad haalde. Maar ik denk dat je veel verder komt door alles zelf te maken qua ingredienten (!) maar ja, de tijd ontbreekt ook vaak.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, wat een verhaal he!!!
  Wat ik me nu afvraag, is wat droge zuurdesem nu eigenlijk is. Ik kocht een zakje bij Ekoplaza, heb het nog niet uitgeprobeerd. Ik vind een zuurdesemstarter zo'n gedoe... woon klein en heb al van alles in de koelkast.... Wie heeft info over droge zuurdesem?

  BeantwoordenVerwijderen