Lezers die vaker recepten lezen/maken hebben misschien wel gemerkt dat ik heel veel lijnzaad gebruik. Ik vind het geweldig spul, goed voor je darmen en super gezond. Vol met vitamine en gezonde vetten.
Ik koop lijnzaad gewoon in de supermarkt of bij de molen want daar is het wat voordeliger (als ik daar toch al ben voor meel).
Gebroken of heel lijnzaad, heeft weinig tot geen smaak van zich zelf, dat maakt het voor mij ideaal om overal in te verstoppen... in de pannenkoeken, in brood, muffins, salades, crackers, koekjes en ga zo maar door! De mannen merken het niet of nauwelijks en onze stoelgang word er veel beter van. Een kanttekening hierbij is wel dat je voldoende water moet drinken, anders raak je juist verstopt.
Meer weten over lijnzaad?
Klik op onderstaande artikelen over lijnzaad:
Ik kende het van mijn schoonouders en vond het een beetje onzin. Tot ik zelf gezond ging eten, nu heb ik het ook in huis :D Ik mik het bijvoorbeeld ook door muesli enzo.
BeantwoordenVerwijderenGaat hier ook door veel dingen heen...
BeantwoordenVerwijderenik zit me hier toch een partij te verzinnen.... en heb echt even geen idee ;)
BeantwoordenVerwijderenHelp me eens!
Liefs Ilse
Leuk, dankjewel!! Ik heb pas een zak gekocht en weet er nog niet zoveel van, dus ik ga nog even verder kijken op je linkjes!
BeantwoordenVerwijderenIk heb aardig wat recepten staan waar het inzit, dus ik zou zeggen ga maar flink experimenteren! Liefs Ilse
VerwijderenIk gebruik het ook vaak. Maar nu heb ik laatst een zak lijnzaad gepakt die niet is gebroken.. Mij is verteld dat gebroken lijnzaad beter is. Hoe krijg ik het nu gebroken? Heb al in de hakselpot van de staafmixer geprobeerd, maar dat lukt dus niet. Iemand een tip?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Helma van Diermen
Ik dacht altijd dat dat kon door het inderdaad met de staafmixer te doen, misschien dit opmaken en daarna gebroken kopen??
VerwijderenSucces ermee Helma!