3 maart 2014

No Knead Bread, in een bakblik


Ik maak graag No Knead Bread, zo lekker...
maar wat ik altijd zo vervelend vind is dat er maar 1 brood tegelijk in de oven kan.
Ik wil altijd mijn oven optimaal gebruiken en zeker als ik meerdere broden wil maken, is de oven lang bezet. Mijn normale broden bak ik per 2 tegelijk, 3 zou ook kunnen maar dat past niet in mijn kneedmachine.

Ik had al een tijdje het plan om het brood in een broodbakvorm te bakken, geen idee of het zou kunnen, aangezien het No Knead Bread met de deksel op de schaal of pan gebakken word. Ik heb het geprobeerd en het ging goed. Hij werd op een gegeven moment wel wat te bruin en toen heb ik er een bakpapier over heen gelegd.

De werkwijze is iets anders, maar het recept hetzelfde.
Ik heb 4 recept voor dit brood online staan, dus kies er eentje uit.
Werk het recept uit, de werkwijze veranderd na het lange rijzen.



Werkwijze No Knead Bread in een bakblik

Laat het brood 13-15 uur rijzen.
Verwarm het laatste half uur de oven voor op 250 graden.
Zet er een broodbakblik in om mee te verwarmen.
Bestrooi het aanrecht met wat bloem, pak met bebloemde handen het deeg uit de kom.
Trek het deeg in de breedte uit en vouw het dubbel.
Duw het nu in de lengte uit en vouw ook dit weer dubbel.
Je krijgt nu al de ruwe vorm van een brood.
Vorm het brood door het wat te rollen, zodat het meer een langwerpige vorm krijgt.
Haal de broodvorm uit de oven en laat de brood erin glijden. (pas op gloeiend heet!)
Bak de vorm eerst 30 minuten, verlaag dan de oven naar 230 graden en bak het dan nog 20 minuten. 
Let wel op of hij niet te donker wordt, leg er dan evt een stuk bakpapier op.
Laat het brood afkoelen op een rooster

Eet smakelijk


7 opmerkingen:

  1. Leuk om een no knead brood te maken! Ik bak het in een gietijzeren pan, krijg je zo'n mooi rond broodje van, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me leuk om een keertje te doen. Wat moet je het lang laten rijzen zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja heel lang rijzen, maar aan de andere kant, je zet 't weg en je hebt er geen omkijken meer naar. Zet 't meestal de avond van tevoren klaar en de volgende ochtend kan ik bakken. Je hebt er in verhouding veel minde werk aan dan met een normaal brood, ivm 't kneden, vormen. Groetjes Ilse

      Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

  4. Hoeft het blik niet ingevet worden of bakpapier gebruikt worden? Anders blijft denk ik het brood plakken aan het blik

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee dat hoeft niet! Door de hitte bakt 't los zeg maar. Ook in een braadpan of glazen schaal hoeft er geen olie of bankpapier gebruikt te worden. Bak er iedere week wel 1 of 2 en ze komen altijd los zonder dat ik olie gebruik. Dus 't kan echt!
    Groetjes Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Staat ook nog steeds op mijn lijstje om nog eens te doen :-)
    Wat leuk dat jij hier nu net over schrijft!
    Ik sta altijd nog te dapper te kneden en te ploeteren :-)
    Maar dit lijkt me echt wel wat...

    DANKJEWEL lieve Ilse!

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen